ЕС се готви за нови пандемии с програма за биозащита

Фон дер Лайен призова за изпълнение на договорите за ваксини
26 яну 2021 15:37, Елка Василева
34
 ЕС се готви за нови пандемии с програма за биозащита
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта днес пред Световния икономически форум пряка връзка между измененията в околната среда и появата на нови болести.

Тя съобщи, че ЕК подготвя постоянна програма за биозащита, за да може ЕС да бъде готов за следващи пандемии, включително с търсенето на ваксини.

Фон дер Лайен призова производителите на ваксини срещу COVID-19 да изпълнят сключените договори с ЕС и отбеляза, че европейският бюджет им е осигурил милиарди евроq още преди техните препарати да получат одобрение.

Целта бе да допринесем за създаването на общочовешко благо, поясни тя. По нейните думи съвместните усилия в търсенето на ваксините са пример за бъдещето на международното сътрудничество.

Още по темата

Фон дер Лайен посочи, че пандемията е ускорила цифровизацията, но обърна внимание на тъмната страна на интернет и необходимостта за разширяване на законодателството в тази посока.

Икономическите правила, по които се водят социалните медии, изяждат тъканта на нашето общество, фалшивите новини се разпространяват шест пъти по-бързо от истинските, допълни тя.

По нейните думи в днешния свят крайните мнения звучат най-силно, а похватите на онлайн платформите се отразяват на демокрацията, качеството на информацията и бизнеса. Трябва да можем да сдържаме огромната сила на големите онлайн дружества, призова Фон дер Лайен.

Независимо колко примамливо бе да се спре достъпът на Доналд Тръмп до Туитър, подобна сериозна намеса в свободата на изразяване не може да се основава само на решението на въпросната фирма. Трябва да има закон за подобни действия с толкова широки последици, добави тя.
/БТА/

 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Тази джендърка е един от проблемите на ЕС. Приветства Байдънистите, вместо да изолира ЕС от тези сатанисти!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мадам, не бъркайте пандемията със световната революция?!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен 25

С удоволствие ще ти отстъпя „ моята” ваксина. Не се притеснявай!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко става бря евро съюза ,взеха ви пачките ,за фалшивите ваксини и сега ги няма ,къде ли ги търсите ?Ами в Израел ,Байдън има 10 министри от Израел
24
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ЕК и лично тази некадърна човекомразка носят вина за разпространението на вируса в Европа.
Сега нови вируси щели да борят некадърниците, а нашите платени безродни плазмодии тролят за ес, за да си защитят надниците, че инак - глад.
България трябва да излезе от този лицемерен съюз създаващ единствено варионетки като тиквата, които да защитават мъpшите в брюксел.
23
0
 
4
 
! Отговори
голчо преди 1 месец
въъъй тая не е отминала още, а те готови със следващата пандемия. в тази връзка кога започва колонизирането на марс? щото в туй село се не диша вече... ishit
22
0
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
Няма никакъв смисъл от ЕССР, г_жо!! Никакъв смисъл от Вас!! Това не е ЕС. Измислих..те пандемията, за да спрете свободното предвижване на хора. Застопорихте гражданите на едно място и създадохте диктатури в много държави. Захранване диктаторите с пари от теглени кредити. Аз не съм гласувал за такива „ ценности”. На следващите избори , без мен!!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
pak she vi dignat berlinska stena...
20
0
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 1 месец
"фалшивите новини се разпространяват шест пъти по-бързо от истинските"
Някои ще ми каже ли дали по централните медии по света има нещо друго освен фалшиви новини (пропаганда)? Да дам 1-2 примера: Вие разбрахте ли дали хора кацали на Луната (отиването е друга работа!)? Как точно и защо загина Лейди Даяна? Защо Португалия, Румъния и БГ бяха приети в ЕС (без бла-бла)? Кой и защо натиска Македония да влезе в ЕС? Само давам примери. По тези въпроси ще чуете всичко, но не и истината...
19
1
 
5
 
! Отговори
рубладжия преди 1 месец
спрете нета направо, че да няма ни фалшиви ни истински новини...кото пуснете на телевизура туй да е за стадото
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уфффф, и тая ще мода ще си отиде, както модата с терористите. Западналите се чудят с какво да тормозят уфсете, а те последните се връзват на всяка глупост
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До S
"Fon der Lainen, новините се разпространяват и хората имат критично мислене и глава на раменете на кок да вярват. Май нещо сбъркахте с интернета, а? Уж сме демокрация. Сега гледайте италианското правителство и бегайте, че като ви хванат жална ви ....а"

Е какво критично мислене имат, прочети коментарите долу. Бива зле, ама толкова зле никога не е било. Дано да са тролове това, иначе толкова дълбоко завиране на главите в за*дни*ците, не е възможно.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Икономическите правила, по които се водят социалните медии, изяждат тъканта на нашето общество, фалшивите новини се разпространяват шест пъти по-бързо от истинските, допълни тя."

Е тука един циатат за другарете и рептилите в коментарите, да се гордеят.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се забрани изучаването на биология за осъществяване на биозащита. Който учи да се обяви за социално изключване. Децата му до го изтропат на полицията за биозащита за да съберат лайкове и пари за колеж.
14
0
 
8
 
! Отговори
S преди 1 месец
Fon der Lainen, новините се разпространяват и хората имат критично мислене и глава на раменете на кок да вярват. Май нещо сбъркахте с интернета, а? Уж сме демокрация. Сега гледайте италианското правителство и бегайте, че като ви хванат жална ви ....а
13
0
 
21
 
! Отговори
Бай Онзи преди 1 месец
Явно досегашните пЛандемии не оправдаха очакванията на "елита" и затова ще пускат нови ! Но нещо май наивниците взеха да намаляват , та затова ще е интересно ...
12
0
 
10
 
! Отговори
Бай Онзи преди 1 месец
Явно досегашните пЛандемии не оправдаха очакванията на "елита" и затова ще пускат нови ! Но нещо май наивниците взеха да намаляват , та затова ще е интересно ...
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Госпожо, доверието на хората към вас отдавна е забито нейде в отрицателните величини по скалата.
И пандемиите ви - фалшиви! И илачите ви - неефективни! И имунизациите ви - неизпипани и насилствени! И вие, самите - фалшиви, некомпетентни, продажни дребни хорица!
С този театър много се издънихте!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С една дума, свободата ви на мнение е дотам докъдето ви кажем.
9
1
 
18
 
! Отговори
Mиии преди 1 месец
...хареса им келепира от далаверките,та още планове кроят...Ма народ заспал...събира лайкчета у Фейса , ма революции не чакай от него. Тия са за бесилото.Аз още чакам процентната извадка заболели от тая сбирщина депутати и умрели...ма няма бе...не ги лови.. що ?