Белгия затваря училищата, въвежда вечерен час

Ще работят само яслите и магазините за основни стоки
24 мар 2021 17:07,
9
Белгия затваря училищата, въвежда вечерен час
Снимка: БГНЕС

Белгийските власти днес обявиха решението си от следващата седмица училищата в страната да затворят до второ нареждане. Ще работят само яслите, магазините за основни стоки ще въведат изискване за едновременно присъствие на до 50 души, а търговските обекти, които не продават изделия от първа необходимост, ще бъдат посещавани само със запазен час.

Остава в сила забраната за пътуване зад граница за развлечение, затварят се салоните за красота. Пътуванията в страната остават разрешени. Навсякъде в Белгия се въвежда вечерен час от 22.00 ч., като досега това изискване бе в сила само в Брюксел, а в останалите градове забраната за движение бе в сила от полунощ. Разрешава се в протести да участват до 50 души, пише БТА.

Премиерът Александер де Кро обясни, че броят на новозаразените с ковид нараства и ако това продължи, здравната система няма да понесе натоварването. По последни данни ръстът при заболелите е 40 на сто за последната седмица, като заразените са 7,6 на сто от изследваните. При смъртните случаи увеличението е от 3,5 на сто.

До днес в Белгия са ваксинирани над един милион души, а жертвите на новата болест са близо 23 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всичките им строги мерки как въобще имат заразени?________Дали си имат ***, които са безсмъртни и не спазват мерки?Шепа такива стигат до разпространяват навсякъде!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До European 5 Следващият понеделник е 29.03 , ваканцията за учениците в Белгия е от 05.04 до 18.04. Отделно решението е до " второ нареждане" . Не е казано ,че ще се върнат , след края на вакaнцията Вечерният час не е новост . Новото е , че ще започва 2 часа по-рано в цялата страна , отколкото e било сега . Ще започва от 22:00 , а преди - в полунощ
6
1
 
10
 
! Отговори
Евнух преди 3 години
Стига с тия училища бе ,Зозо! Измисли нещо друго - писна ни. Тролиш - добре - ама изтърка се . Относно масовото затваряне и вечерни часове ,маски и прочее безумни и абсолютно излишни мерки . Държави като Белгия са със такива мерки от пет ,шест месеца. Ефект - нулев. Даже с обратен знак . Ваксини има няколко вида. Одобрени . От няколко месеца са на пазара. Казаха да дойдат ваксините само ...Е? Израел ваксинира 50-60% ,че и повече. Англия ги гони . Ефект - йок. Е толкова ли сте слепи и глухи ?!
5
1
 
4
 
! Отговори
European преди 3 години
Явно сте ползвали гугъл преводач :)1. Училищата не затварят (Католически Великден 2 седмици, нормално е да са ваканция) Само в Гимназиите ще бъдат 3 дни в къщи (така се пада, заради празниците)2. Вечерен час в Белгия има от 2 месеца (Не е новост)3. Първият параграф е тотално грешен (магазини за първа необходимост)
4
5
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Боже какви глуупаци има по земята. По глупавии и от Тиквю, който два пъти разбра, че училищата са главните ковидарници. Спрат ли ги, коефициента на заразяване пада под 1 обаче трябва да мине поне месец, дори два.
3
7
 
2
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До ПатриотНе си патриот, а човек неживеещ в село, но все пак определен, като такъв.. *** щурмувай Ковид отделенията и постой там.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всичките им строги мерки как въобще имат заразени?
1
9
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
един въпрос при положение че сме 500 милиона европейци защо позволяваме на шепа дрисъциии е ЕС и НАТО да ни налагат фашизъм!Защо ЕС и НАто още съществуват ,да ги сравним със земята ,ЕВропа надигай се смърт на тираните!Щурмувайте бастилията да падат глави на предатели!