Виена ще бъде в локдаун от 1 до 11 април

Забранено е преминаването между провинциите в Австрия
30 мар 2021 09:48, Елка Василева
3
Виена ще бъде в локдаун от 1 до 11 април

Кметът на австрийската столица Виена Михаел Лудвиг обяви решението си да удължи локдауна, който започва на 1 април, от 6 до 11 април.

Това решение, взето още преди началото на новия локдаун, се налага поради непрестанното увеличение на новозаразените в австрийската столица, които вчера бяха 914 души и за първи път в интензивните отделения на града пациентите надхвърлят 200, предаде БТА.

Още по темата

Михаел Лудвиг отправи апел към ръководителите на другите две провинции в Източна Австрия - Бургенланд и Долна Австрия, но те обявиха, че ще изчакат развитието на ситуацията още няколко дни. Преди няколко дни бе взето решение трите източни австрийски провинции да наложат едноседмичен локдаун по Великденските празници предвид бързото разпространение на пандемията в момента.

Същевременно беше съобщено, че няма да е разрешено свободното преминаване от една провинция в друга. Това се отнася в особена степен за източните три провинции.

Пред журналисти Михаел Лудвиг заяви, че ако ситуацията не се успокои, не е изключено локдаунът във Виена да бъде удължен и след 11 април.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно за Великден.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УчудЕназа да питаш
1
6
 
4
 
! Отговори
УчудЕна преди 3 години
Защо?!