Срив на избирателната активност на местния вот във Франция

Традиционните партии надделяват над крайните
21 юни 2021 08:15, Елка Василева
10
Срив на избирателната активност на местния вот във Франция
Снимка: БГНЕС

Рекорден срив на избирателната активност беляза първия тур на френските регионални избори, който се проведе въпреки пандемията и ограниченията. Традиционните партии видимо надделяват над крайните според първите резултати, предаде БНР.

Ляво и дясно с близки резултати, превес на традиционната десница над крайнодесните, слабо представяне на президентската партия - това е тенденцията, очертана в междинните резултати на първия кръг на френските регионални избори. Те бяха белязани от исторически срив на избирателната активност: около 65% не са отишли до урните.

Вотът е донесъл успех за редица ключови фигури от републиканската десница. Така е в столичния район Ил дьо Франс, както и в северния район О дьо Франс - кандидатът републиканец Ксавие Бертран излезе далеч пред съперника си от партията на президентското мнозинство. Противно на някои прогнози крайната десница засега води само в един район.

Вече започват преговорите и пренареждането на листите за втория тур, до който достигат получилите над 10 % от гласовете.

Рекордно ниската активност е най-печалният резултат от вота, който е последен тест за политическите сили преди президентските и парламентарните избори догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
6
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Това е положението. Член съм на Френската Комунистическа Партия в Тарб и съм щастлив, че моите хора спечелиха местните избори. В съюз с екологистите. С мои приятели етно-комунисти и Роялисти(Монархисти) днес ще пием Марсилска мастичка и ще псуваме всеки фашизъм републикански, било то икономически или социален. Комунизмът не е въможен без етническо национално обединение.
5
2
 
3
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Работата ще се оправи когато нашите братя си основат дупесе и съберат гласовете на всички шееебееециии, учейки се от нас, ще направим Франция като България, че и по - зле.!.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом в страни като Франция и Гърция, в които лявото беше доста силно , вече не искат ляво , както и в много други държави, значи нещо в лявото ги отблъсква и не го искат, левите трябва да потърсят причината , поради която хората се отвращават от лявото и да променят политиката си .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В последните около 5 години , се наблюдава рязко спадане на гласовете за левицата и Шоросоидите, без значение дали малко или много хора гласуват, нещо хората не искат лявото и със сигурност има причини за това.
2
1
 
1
 
! Отговори
овцата Доли преди 2 години
абеее при 65% негласували и около 35% гласували - са много близо до стаден имунитет, при който на 70% изобщо вече нама да им пука живи ли са или умрели и кой овчарин към коя кланица ги води. А, когаато стигнат 80% стаден имунитет, това ще е ключов момент, в който дефектния 80% матРиал ще наложат на останалите 20% задължителната евтанизация...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро герберунки, ченгесаци и калинки. И днес ще има чегъртане, чегърт, чегърт, чегърт. Лек и успешен ден.