Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България

Отрицателната нагласа към ваксините я отличавало от другите в ЕС
6 юли 2021 08:00, Елка Василева
227
Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България
Снимка: архив, БГНЕС

Отрицателната нагласа към ваксинирането отличава България на фона на други европейски страни, заяви пред БНР държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш.

Още по темата

„И доколкото разбирам, в България хората не искат да се ваксинират, защото не вярват на ваксините или се боят от последствията или симптомите. Президентът на България каза преди няколко дни, че това е голям проблем за България. А имат ваксините. Защото явно ваксинирането не е част от културата там“, посочи Ана Паула Закариаш.

В Португалия, където ваксинирани са над 36 процента от населението, вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта ще бъде въведен от 9 юли в Лисабон, Порто и още 43 общини в страната. Вечерен час беше в сила в Португалия и през изминалия уикенд.

Целта е да се ограничи разпространението на Делта варианта на вируса след рязък скок в новите случаи през последните седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
Viva Portugal преди 2 години
Да живее Португалия, най-яката страна!
183
0
 
3
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
От кога критична мисъл е еквивалент на ниска култура?
182
0
 
3
 
! Отговори
Любо преди 2 години
До До Сус *** Ама ваксинирайте се бе хора . тровете се насила щом искате...!!, Ама не ни казвайте ние какво да правим !!! Тук никой не вярва на измислените така наречени ваксини.....ясно е вече и на децата , че това е биологично оръжие !!! Като ви се мре ок....преотстъпвам ви и моята...!!!!
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ни предлагат най-некачествената ваксина като някаква подигравка, кой нормален човек ще иска.
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 1989 година деградацията на българите е тотална. Нито искат нито могат да си изберат качествени хора да ги управляват. Единственото за което мечтаят е мутра.
179
0
 
2
 
! Отговори
Warrezz преди 2 години
И да тука освен хипохондриците, друг няма да се ваксинирам. Защото нормалните хора не ни е от страх от грипа с гръмко име...
178
0
 
4
 
! Отговори
Warrezz преди 2 години
И като са ваксинирани голяма част от населението, пак се затварят. Тогава къв е смисъла от ваксините? И да в България сме народ с традиции, военни успехи, култура и т. н
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИменно ниският вирусен товар, който получава всеки докато се вози в градски итн. предпазва населението от заразяване. В Англия въвеждат системата на целенасочена защита - на възрастните, докато всички други са свободни да се омешат, за да изградят имунитет.Португалците ни подкрепиха за Македония, защото имат Галисия и знаят кое какво е.Не ги обиждайте.
176
0
 
1
 
! Отговори
Свети Наум преди 2 години
До АнонименЕврокоминтерна предлагам да сменим името на метростанция Европейски съюз Сериозно.
175
0
 
3
 
! Отговори
Кунчо Мунчев Каунчев преди 2 години
Без да обиждам португалците, защото вече много ги обичам (и те имат галисийски и знаят какво означава македонския)Та - в България населението НЕ ВЯРВА на ТЕЗИ ваксини и не смята да играе по свирката дори на собствените си Мунчовци, Кунчовци и Каунчовци
174
2
 
4
 
! Отговори
Forca Portugal преди 2 години
Португалия единствена в ЕС ни подкрепи и каза истината - македонския произлиза от българския, иначе казано е български. Така че моля да не ги обиждате заради антиваксърските си глyпотевини. Защото това е нация с богата история и култура. Португалия е най-славната нация - първата и най-дълго просъществувала глобална империя и пионер на великите географски открития! Forca Portugal!
173
0
 
0
 
! Отговори
до 179 преди 2 години
При тях не трябва да са задължителни, защото при тях е част от културата им. Те си правят всички ваксини
172
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми дреме за Лисабон и какво мисли за нас.Гледаме с комшиите европейското пред входа на ракия и бира,мухите кацат *** домати ама ги гоним.Довечера ще сайдисам жената и утре на работа.Ковида не ми е в ТОП-100.Изобще!
171
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не живея в Скандинавия а в България.Тук ваксите са 11процента,маските са по огледалата на колите,локдаун няма,пушим на затворени места и пием и корона-няма.Вчера са 19 случая.Така,че стой си в къщи с маската в Скандинавия и целувай знамето с дъгата.
170
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да погледнат ваксинационния календар в България и ще разберат че сме една от най-ваксинираните нации в Европа. Живяла съм в различни страни и като ни видят здравните картони се шокират с колко задължителни ваксини сме.
169
4
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Българите сме прусаците на Балканите, не мъцай ного...
168
28
 
11
 
! Отговори
До Сус ма преди 2 години
Не знам къде живееш, но че си Руски *** е ясно!Аз наистина живея в Скандинавия, в една от държавите с най-висок процент ваксинирани в света. Хората тук продължават да ходят с маски и внимават много да не са преносители на зараза и най вече да не са инкубатори на нови щамове (което вие антиваксърите сте). Така че недей да пишеш глупости. Без локдауни, има стриктно спазване на всички препоръки ОСОБЕНО ЗА МАСКИТЕ. Изпуснаха няколко кретена да влязат от Русия и веднага се вдигна заболеваемостта!
167
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврокоминтерна ни развали културата............. През социализма всички се ваксинираха.................. Еврокоминтерна ни изнудва и клевети всеки ден................... Еврокоминтерна сега ни заповядва да пуснем неевропейската и нереформирана Северна Македония с нейните сръбско-югославски лъжи и сръбско-югославска антибългарска политика.
166
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в България хората се ваксинираха, Португалия още беше фашистка държава. Явно не обичат демокрацията и чакат диктаторът им да умре.
165
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Португалците се освободиха от фашизма на Салазар през 1977 година. Те бяха най-големите приятели на фашиста Франко. Чакаха техният фашист Салазар да умре, за да прегърнат демокрацията.....................Такива фашисти не трябва да дават акъл на България.