Сред жертвите в Ламанша - три деца и бременна жена

27 души загинахав лодката от Франция към Великобритания
26 ное 2021 08:00, Петя Славова
22

Политически искри между Париж и Лондон след трагедията с мигранти в Ламанша. 27 души загинаха, след като лодката им се преобърна на път от Франция за Великобритания. Сред жертвите има 3 деца и бременна жена.

В опит да достигнат Великобритания, вчера група мигранти тръгват с надуваема лодка от северния бряг на Франция. Малко след това риболовен кораб подава сигнал за тревога. 27 души загиват в ледените води на Ламанша до пристигането на спасителните екипи. Въпреки трагедията, лодките не спират да плават и днес.

Още по темата

Трагедията провокира политическа престрелка между британския премиер и френския президент. Борис Джонсън поиска от Париж да предприеме незабавни действия за спиране на лодките с мигрантите. Еманюел Макрон от своя страна призова инцидентът да не се използва за политически цели.

"Тази трагедия показва колко е опасно преминаването на протока и колко е ключово да разбием бизнес модела на престъпниците, които пращат хората в морето", заяви Борис Джонсън.

"Това са жертви на трафика на хора. Но искам да кажа много ясно, че нашите сили за опазване на обществения ред са мобилизирани денонощно. Още от самото начало те са на границите. Франция никога не е имала толкова много военни и жандармеристи, мобилизирани да се борят с нелегалната миграция", уточни Макрон.

Двамата лидери все пак успяха да се споразумеят да обединят усилията си, за да открият престъпните организации, отговорни за трафика на хора през Ламанша. От началото на годината 25 хиляди нелегални мигранти са пристигнали на Острова през протока.

 


22
Още по темата: жертвимигрантиЛаманша
Още от Коронавирус
Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
"... и колко е ключово да разбием бизнес модела на престъпниците, които пращат хората в морето" - така е. Само финансираните от Брюксел Фронтекс и НПО-та имат право да качват имигрантите от либийския бряг и да ги карат в ЕС.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия страдат от хронична бременност.
17
2
 
4
 
! Отговори
Vive la Republique преди 1 седмица
Англичаните са били френски васали в продължение на 300 години! В един момент са забравили местното наречие (английски), който е силно повлиян от френския! 60% от думите в английския са с френски корен! Английския е по-груб и грозен френски диалект! Англичаните са комплексирани от славата и цивилизационното величие на Франция! Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията от падането на Рим насам и майка на съвременния свят!
16
0
 
7
 
! Отговори
Има преди 1 седмица
Една организациика казва се "SOS Mediterranean" ,поразровете се в интернет.Там се играе театъра че спасяват давеще се от потъващи кораби и ги вкарват в Европа като оцелели(не като бежанци).След като ги посрещнат с кораб специално подготвен за това потапят гумената лодка.Обевяват че са спасили давещи се,след 2 седмици обевяват хуманитарна криза и готово .Организациата е представена от няколко БЕЛИ безработни французи,които са част от една добре организирана престъпна група за трафик на хора
15
1
 
0
 
! Отговори
защо преди 1 седмица
Евроатлантик, голяма работа си. В едно изречение направи пет грешки.
14
0
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 седмица
Язък тръгнали да берат ягоди в фермите във Англия,а дали фира,каква трагедия само.
13
1
 
9
 
! Отговори
Рефюджис го хоум преди 1 седмица
До Анонимен .... Анонимчо, не ми приказвай глууупости.ТОВА не са бегълци от войната в Сирия а икономически мигранти. Нямат паспорти защото не са тези за които се представят. Казват че са от Сирия? А как ще го докажат? С честна дума пред такива наивници като тебе ? Как мислиш че млад , мъж без професия събира около 10-15 хиляди евро в бедна арабска страна за да плаща на трафикантите?Краде?Убива?Предлага се в услуга на радикални организации за да му спонсорират пътуването?Продава децата си?
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Унищожихте къщите на хората във Сирия и сега къде да отидат тези хора. Има много малки деца и жени за какво говори европа и защо не помага Ако е за воена операция ще се намесят за 24ч
11
3
 
27
 
! Отговори
Само питам... преди 1 седмица
А защо не са пътували с ферибота? Струва към 30 евро и имаш всички удобства... ресторант ... барче с приятна музика ... а трябва да плащаш 2-3 ХИЛЯДИ ЕВРО за несигурна лодка... през ноща... в ледени води? Ааа, защото всички те са НАРУШИТЕЛИ НА ГРАНИЦАТА. Унищожили са си документите за самоличност защото може и да не се казват атка както се представят. Вероятно ги търсят за престъпления в родната им страна , убили са или са ограбили хора за да си набавят парите с които плащат на трафикантите....
10
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 1 седмица
И от родата ти също
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига с тия емигарнти бе. Разбра се кой "захранва" Европа с емигранти. Стига с тоя цирк. Тоя континент вече е залят от араби и африканци. Аман. Е прекалено е вече.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отишли са при всевишния.
7
0
 
25
 
! Отговори
Плюшени мечета преди 1 седмица
А едно време какви европеици имаше. Пеша от Франция тръгнаха да превземат Йерусалим. RIP Европа!
6
0
 
23
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 седмица
Родители,които рискуват живота на своите деца,въвличайки ги в опасни бежански авантюри трябва да бъдат съдени за предумишлено убийство от международен хуманитарен съд. Изумителни е,че хуманитаристика днес са с няколко ката парцали на очите и се правят на ударени пред този ад. В частност Меркел и Макрон,Борисов,Ердоган и испанските и гръцките правителства от последните 30 години са фашистки престъпници. Арабските монарси също.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре дошли в Европа
4
0
 
37
 
! Отговори
Боко преди 1 седмица
Тия са постоянно бременни !
3
1
 
4
 
! Отговори
Милиционер преди 1 седмица
Абе вие защо коментирате?
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да би си в къщи седяло не би чудо видяло
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който каквото търси - намира.