Хана Маляр: Времето играе срещу руските сили в Бахмут

Продължилата около осем месеца битка за града е една от най-кървавите
31 мар 2023 22:23, Йоана Цонева
74
Хана Маляр: Времето играе срещу руските сили в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Времето играе против руските сили, които се опитват да установят контрол над украинския град Бахмут. Това заяви украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр.

"Компетентните действия на нашето командване в посока Бахмут и смелостта на бойците ни направиха тези продължителни сражения най-скъпите за врага по време на пълномащабното му нахлуване", написа тя в "Телеграм".

Маляр твърди, че времето, оръжията, оборудването и "огромният брой жертви", които Русия е дала в Бахмут досега, не са оправдани "от гледна точка на военната целесъобразност", но упорстващото руско командване е повишило залозите в своя собствена вреда.

Вчера Генералният щаб на украинските въоръжени сили призна, че руските сили са постигнали известен напредък в Бахмут, но посочи, че украинските бойци все още удържат сраженията, продължаващи от няколко месеца.

Още по темата
Тази седмица британското министерство на отбраната определи напредъка на руските сили като "незначителен", а преди дни председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили съобщи пред американските депутати, че през последните 20-21 дни руските войски не са постигнали никакъв напредък в и около Бахмут.

Продължилата около осем месеца битка за Бахмут, в който преди войната са живели общо 70 000 жители, но сега е на практика превърнат в руини, е една от най-кървавите битки на изтощение по време на едногодишната руска инвазия. Бахмут не е особено голям град, но след многомесечни усилия за удържането му има сериозно символично значение за украинската армия.

Превземането на Бахмут не само ще даде на руските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, но може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да позволи на силите на Кремъл да напреднат към други украински крепости в източната част на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут има сериозно символично значение за украинската армия - само дето малко по надолу следва изречението - Превземането на Бахмут може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да позволи на силите на Кремъл да напреднат към други украински крепости в източната част на Донецка област - скъпи *** ние ЧЕТЕМ С РАЗБИРАНЕ!!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена за министър на отбрана ,която води война е пълен смях
53
5
 
6
 
! Отговори
След новините по BTV преди 1 година
Както вървят нещата след Бахмут, Зельо и жена му ще трябва да заминат да се бият на фронта, защото загубите им вече надхвърлят 200 000 души.Докато според последни новини от Москва в момента се стяга нова 400 000армия от наемници, която за разлика от Wagner ще бъде собственост на "Gazprom".Месечните заплати там ще надвишават 20 000 долара на месец. За това вече се появиха и видеоматериали свързани с техните първи успехи на фронтовата линия: > https://disk.yandex.ru/i/532nMnsPD4O1Hw
52
3
 
3
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
Руснаците превърнаха Бахмут в учебен полигон за борба срещу различни оръжия на Нато. И оставиха Вагнер да експериментира тактики. Преди всичко затворниците във Вагнер. А украинците си изразходват там помощите на заем и руско говорящите.
51
3
 
1
 
! Отговори
коба преди 1 година
АКО БАХМУТ НЕ ПАДНЕ ЗА ЕДИН ДЕН ИЛИ ДОРИ ЗА ДВА ЧАСА,СТАЛИН ЩЕШЕ ДА РАЗСТРЕЛЯ ПОНЕ ДВАМА ГЕНЕРАЛИ,ДАЙ БОЖЕ ВСИЧКИ ВОЙНИ ДА СА КАТО ТАЗИ,ВОЙНА НА КЛОУНИ
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази украинска проста .. знае ли да стреля с автомат и че хиляди украински млади хора загинаха? Аман от жени министри на отбраната и зам.министри! Да ходи да ражда деца!
49
1
 
5
 
! Отговори
Кръчмар преди 1 година
Като теглим чертата, ще стане ясно. Това е месомелачка.
48
21
 
6
 
! Отговори
didid преди 1 година
Русофилки сладки, много драскате по клавиатурата с надежда, че докато си излеете изреченията, от някъде ще изкочи новина за превземането на Бахмут. Да, ама не! Така е от Нова година насам. И наистина времето не е в полза на никой, особено за раша ваша. Факт е че двете страни дават огромни жертви, но за момента раша не може да си позволи официално да попълва загубите с нови новобранци. Дислоциране на повече военни означава отслабване на отбраната на други места. И не може да набере още доброволци
47
1
 
2
 
! Отговори
Stefan преди 1 година
Gatanka: Koe e geografskoto ime na edin i sashti grad koito hem namaljava hem raste?Otgovor: Bahmut, Artemovsk
46
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не престават самички да си вдъхват кураж, но вече при западните спонсори на война видимо се забелязва отегчение и умора. Затова зеленчука дребен напира като луд да говори пред парламента на неутрална Австрия. Пробва абсолютно всичко да изнудва и извива ръце на когото още не е успял да досади напълно с безумните си искания.
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не казвай "хоп " преди да си прескочил !!!
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от тази война печелът не само хамер -те банкитри но всикото ръководство на *** всички вече милиардери (от продажбата на оръжие и всичко е в нета ) но без да чудим и от хуманитарната помощ ! Никой от тях не се интерсува колко са убити или ранени(изпращат ги откъдето са )
43
11
 
35
 
! Отговори
да преди 1 година
артьомовск е бил руски град а не измислен бахмут на укрите, и там всичко е построено от руснаците, сгради, централи, мостове....просто те ще избият тия тър-теи и ще си построят града отново!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям сняг падна нощеска в Русия са блокирани магистрали 50 км таапи
41
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнер са превзели един блок да се стоплят от снега. Днес ще бъдат унищожени
40
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бахмут е сняг до кръста, после кал, не очаквайте руски победи.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната между доброто и злото е вечна мисия
38
10
 
34
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Тази Хана не е Украйнка,и говори глупости.
37
16
 
41
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Руснаците мачкат с всеки час все повече фашисти в Бахмут.
36
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинските бойци по целият фронт в момента са само от източната част на Укрия и на зелката не му пука за тях защото са масово руско говорящи, тия от западната /типичните хохли/ в момента са на обучение назапад и там почти мобилизацията не ги е засегнала.