Люксембург е най-богатата страна в света

Това е Люксембург
Обновена: 1 апр 2023 11:27 | 1 апр 2023 11:27, Росен Стойчев
64
Люксембург е най-богатата страна в света
Снимка: БГНЕС/EPA

Люксембург е най-богата държава по БВП на глава на населението. Това показват последните очаквания на Международния валутен фонд, съобщи Money.bg

Населението на страната е 634 000 души, а средното БВП достига 130 000 долара на човек. Страната има развит сектор на финансовите услуги, които отговаря за нейната икономическа продукция.

Още по темата


В топ пет са още Ирландия, Швейцария, Катар и Норвегия. Следват Сингапур, САЩ, Исландия и Австралия.

БВП на глава на населението в България възлиза на 13 221 долара. Той отстъпва с около десет пъти пред този на първата страна. Ирландия е втора, заради ниските ставки и благоприятната бизнес среда.

 


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бългрския народ е един от най крадливите най несадърните
54
5
 
5
 
! Отговори
малко факти преди 1 месец
А България е най бедната,изостаналата най крадливата с най нещастния народ
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БВП на човек не значи, че това е заплатата която дават средно. Там е скъпо и тясно, като цяло живота в 'най-богатата държава' не е толкова лесен, колкото изглежда.
52
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
До АнонименИ как така смяташ България два пъти ??? Веднъж като част от ЕС ,другия път като самостоятелна бойна единица .
51
4
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Богати , но нямат най много ядрено оръжие като Русия. Хората в Люксембург работят за да живеят човешки , а не да правят войни.
50
0
 
3
 
! Отговори
Много преди 1 месец
Се радваме!
49
2
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Икономическа продукция... Какво е това животно ? Да не би да печатат пари. А нещо за ядене произвеждат ли ?
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Люксембург, Швейцария и подобните им страни са галениците на Запада, те могат да имат огромни дългове и пак ще си живеят добре.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Капитализмът е стройна пирамидална система в която като влезнеш те поставят на точно определено място. Комунизмът е държавен капитализъм, а капитализма е държавен социализъм за богатите най-вече в страните с капитализъм от Латиноамерикански тип и също държавен социализъм за обикновените хора, където капитализма е с човешко лице на базата на това, че там хората в продължение на векове са си извоювали правата, както сега продължават във Франция.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Външен дълг на Люксембург: 3443% от БВП.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Катя Като стане война и всички мафиоти и банкери пренасят златото на друго скришно място. Това са Люксенбур и Швейцария. Оградени от яки крепости планини и реки и трудно достъапни и се крие в някоя пещера или землянка.
44
2
 
8
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Странно, в този мафиотски сайт нахакали минуси на истината, че тази територия е перачница на мръсни мафиотски пари. Що минуси на истината ? Сега ще трият...
43
1
 
9
 
! Отговори
до катя преди 1 месец
Ами Катерино моме, може ли да ни посочиш на какво Производство се базира икономическият ръст на Люксенбург? Например, всички знаят на какво се дължи високият жизнен стандарт на арабските монархии - газ, нефт и нефтопродукти, а на Люксенбург??? И отново стигаме до "Лихви и Проценти", не че им завиждам, но факта си е факт!
42
5
 
12
 
! Отговори
ОФчо преди 1 месец
И тези живеят от "Проценти и Лихви"....
41
5
 
15
 
! Отговори
Катя преди 1 месец
Ейй, направо ще му избодат очите на нашия бай българ тия пусти Люксембургци и Швейцарци. Ще им се невидят и измислените държави, добре че всички си криели парите там, че иначе били жив зян. Предлагам ви да се поразходите малко из тези държави за да разберете защо всички си държат парите там, а не в България.
40
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма смисъл от такива държави жужета освен че мафиоти и политици от целия свят трябва някъде крият данъци от законите. Също и със Швейцария. РСМ е малко по-различна където целта беше да не се допусне по-голямя бг държава заплаха за Гърция. А следващата която ще се распадне на люксенбурци е Белгия с мног ислями щом се распадне и проклетия ес.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е класацията на страните по GDP (PPP) per capita, това е за покупателната способност. Да по тая система Люксембург е първа. ЕС е на 27 място заедно със Саудитска Арабия, а САЩ са 8-ми. Ние сме 59-ти между Тринидад и Тобаго и Чили. По GDP (nominal) per capita първи са Монако, след това Лихтенщайн, Люксембург е на трети място.
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Анонимен 32 Така се създава искуствена нова нация на европейци и макеедонци югославяни както американци и помалки нации като бг загиват.
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е вярно Василев ПП каза че ние сме най богатата държава
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли Русия??? Не западаше ли запада??? Тъкмо се бях съгласил, че най добре да излезем от ЕС.