Скъпотия по плажовете в Гърция, сандвичът достига 15 евро

На островите е още по-скъпо
Обновена: 3 юни 2023 14:35 | 3 юни 2023 12:45, Росен Стойчев
249
Скъпотия по плажовете в Гърция, сандвичът достига 15 евро
Снимка: БГНЕС/EPA

Повишени са цените на плажовете в Гърция, съобщи БНР.

Шезлонг и чадър се плащат в зависимост от близоста до морето.

Още по темата
Навсякъде се наблюдава поскъпване на плажните услуги.

Скок от 25 процента има в област Атика.

На плажа Алиму входът е 6 евро, кафето е по 4 евро, сокът по 7 евро, а сандвичът достига 15 евро. Това прави трудна достъпна почивката за едно семейство.

На островите услугите са дори по-скъпи. Общинските плажове са безплатни, но те рядко са с чадъри.

Има клиенти за таверните, но броят е намалял спрямо миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: туристиГърцияпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
6
 
0
 
! Отговори
Шъ преди 10 месеца
Аман от гръцки @смо***та***няци@ и пропагандатори в този форум. Гръцките олигарси ще се охарчат с доста за да ви платят за положените усилия да хвалите Гърция и да плюете по България.
205
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес - с колко $ ви благодари, българския туристически съюз за тази сандвичова дивотию измишлютина.
204
9
 
0
 
! Отговори
Ъ преди 10 месеца
От кого е платена статията няма значение. Важното е друго, чрез нея на***фукани***те гръцки @смо***та***ня***ци получават уникалната възможност да разберат истинското мнение на мнозинството от хората в България за над***мената@ Гърция. Туристическият продукт на фалиралата Гърция не представлява никакъв интерес за българите с изключени на няколко ласкатели, който се надяват да изкарат малко парички така.
203
0
 
14
 
! Отговори
Striker преди 10 месеца
Напишете, че дописката е платена от българския туристически съюз, хахахха! Ех, тая лоша Гърция. Пълни щуротии, в момента на Халкидики сандвич 4,50. Щуротрески за мутрески:)
202
11
 
0
 
! Отговори
Мьоньо преди 10 месеца
Гърция идва от гърк което идва гърчене. Това е една отвратителна фалирала и скоро банкрутирала държава, която по всякакъв начин се опитва да живее за чужда сметка. Ако не беше така нямаше да фалира. Тук платени гръцки безделници дежурят да лъжат, като роми, колко хубаво било да се ходи от България в Гръцкия "на почивка". Разберете, не ви искаме вми***риса***ното море и @утрепа***ните@ ви острови. Почивайте си вие там. Ние в България си имаме чудесни места за истински почивки.
201
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
За първи път тук ми трият коментар без никаква причина. Ей така, за цензура. Защото не им харесва истината. А тя е, да повторя - че тези от туризма се надпреварват с имотния пазар кой ще пусне по-лъжлива и манипулативна статия.
200
0
 
12
 
! Отговори
= преди 10 месеца
Глупости на търкалета. В Гърция почти няма менте,продуктите им са истински,туристическия бизнес основно е семеен и хората си държат на репутацията. Миналата седмица бях три дни в Солун по работа. Там има безброй малки ресторантчета с отлична кухня. Обяд от салата, риба или скара плюс 1 бира излиза 20-22 евро. Ако вечеряш нещо такова плюс питие си до 30 евро. И качеството е много по добро отколкото у нас.
199
7
 
1
 
! Отговори
Гър преди 10 месеца
Платените статии идват от ГОДИНИ в България от Гърция. В тях всячески цари фалшивата пропаганда колко е хубаво в Г. и колко е лошо в БГ.
198
18
 
3
 
! Отговори
Фън Кун Хан преди 10 месеца
Ходих на почивка в Португалия преди няколко години. На третият ден разбрах, че ще бъда на диета, защото нямаше какво да ям, когато излезна в града на разходка. Добре, че поне в хотела сервираха континентална закуска, та можех все пак да хапна нещо. Толкова за португалската кухня. Гръцката е в пъти по-лоша от португалската. Забъркано повръщано смесено с отрова за мишки - това е гръцката кухня.
197
2
 
11
 
! Отговори
. преди 10 месеца
Няма по-добра кухня в Европа от гръцката и португалската, а средиземно море е прекрасно. На лайн..оморието разни селски терикати и мутри ви хранят с най-долните продукти , вашето здраве затях е нищо , дори имаше преди години случай , някакъв хотелиер беше измислил далавера и даваше болнична храна на гостите си. Гърция всъщност напредва с изплащането на дълговете си и икономиката и е във възход.
196
10
 
2
 
! Отговори
Кириакос Мицоракис преди 10 месеца
Слушайте сега един виц. Сложете си шапката здраво за да не ви падне. "Един човек си казал, че ще почне да яде отново, когато види красива гъркиня. Много бързо умрял от глад."
195
17
 
0
 
! Отговори
Фяфъ преди 10 месеца
В Гърция няма нищо, за което си струва да биеш път до тази фалирала държава. Освен това много познати след като се завърнаха от Гърция внезапно се разболяха. Изобщо не е ясно какво ви сервират са ядете и пиете гърчолята. Ако случайно се разболеете от гръцките буламачи сърдете се само на себе си.
194
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да ви ги и на фрапенцата! Без чадърчета не можете, а шезлонга ви е най-важен. Сакън да не си занесете собствен чадър в свободната зона, камо ли да постелите кърпа на пясъка!
193
1
 
14
 
! Отговори
Дрис.бг преди 10 месеца
Никой българин не ходи в Атика на море , това е районът на Атина. Гърция е перфектна за почивки , качествена храна , добро обслужване , спокойствие , след 100 години като понаучат занаята нашите селинджъри , тогава пак при тях.
192
10
 
3
 
! Отговори
Фяфъ преди 10 месеца
Във фалиралата отдавна Гърция няма никакъв смисъл да се ходи на "почивка". Една скапана, хаотична държава. Няма какво да й гледаш. Като цяло предложенията в България за лятото са в пъти по-добри. Най-вероятно, ако ЕС не успее да ни набута насила в еврото до една или две години Гърция и ще банкрутира. Тогава трябва да се готвим за икономически емигранти от тази страна.
191
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите се преориентират и сега масово почиват в Турция. По евтино и по добре от Гърция.И най важното нямаше усещането че поредния грък се опитва да те прецака. Просто турците имат много по добро отношение към нас.
190
4
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 10 месеца
Аз от много години си ходя по плажовете на Северна Македония и Сърбия. Крайбрежната ивица на Скопие е широка , морето като огледало и сафрида е невероятен. А сръбското море е още по хубаво и супер евтино.
189
1
 
12
 
! Отговори
Общ преди 10 месеца
Ммм, да, вчера гледам на Гугле мапс на Кулата 1км, на Маказа 1.5км опашка на изход от БГ. Според вашата статия всички тия туристи са крайно заблудени да ходят да дават лудо пари за сандвичи в Гърция. Хаххахахааааа!!!
188
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гърция се пълни всяка година от хора от целия свят,около 30 милиона и е един от най търсени дистанции.Няма никакво сръвнение с България
187
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде стига! Това глупаво заглавие го дондуркате цяла седмица с някои обновени стартове и все още има шарани да кълват на глупостите! В България е по-скъпо и точка!