Киев: Военните ни отблъскват руските части при Бахмут

Двама цивилни са били убити при руски обстрел на бежански център в Херсонска област
29 юни 2023 21:12, Йоана Цонева
39
Киев: Военните ни отблъскват руските части при Бахмут
Снимка: БГНЕС

Украинските въоръжени сили са изтласкали руските части с повече от километър в няколко сектора на бойния фронт, предаде ДПА.

Сега инициативата във военните действия е на украинска страна, като става въпрос най-вече за района на все още контролирания от Русия град Бахмут, написа в Telegram заместник-министърът на отбраната на Украйна - Ханна Маляр.

Тя изтъкна настъплението към селата Клишчиевка и Курдюмивка, разположени югозападно от Бахмут.

ТАСС от своя страна предаде, че висш руски военен е информирал за опити за настъпателни действия от страна на Украйна по три направления.

"В хода на деня Въоръжените сили на Украйна продължават опитите за настъпателни действия на донецкото, лиманското и южнодонецкото направление", заяви днес официалният представител на руското министерство на отбраната - генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от БТА.

В същото време ТАСС разпространи и друга информация - че руските подразделения са укрепили своите позиции на лиманското направление. Това обяви Денис Пушилин, и.д. ръководител на самопровъзгласената Донецка народна република, която Москва твърди, че е анексирала.

Междувременно управителят на Херсонска област в Южна Украйна съобщи, че двама цивилни са били убити при руски обстрел на бежански център, предаде "Ройтерс".

Двама човека са били ранени при атаката в град Херсон и са настанени в болница в средно тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
стари новини преди 9 месеца
Тука докато изпуснат новина - тя вече хванала мухъл!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
бг новини нямат какво ново да ни пишат пишат едни глупости и лъжи укропите всичко и на все линии на фронта губят въоръжения и военна сила като настхпват
33
4
 
6
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 9 месеца
Докато знатния преуспял НОТАБИЛ Байдън не прелети яхнал американски орел над главата на презрения и безправен ПАРИЙ Путин успех няма да има.
32
0
 
5
 
! Отговори
bl преди 9 месеца
До всички които твърдят че Бахмут трябва да се нарича с руското име Артьомовск - вие грешите! Името на града е с Български произход и е получено вследствие сливането на няколко обичайни Български думи: Бах му т... За огромна загуба на историята, археологът, който е намерил каменната плочка с оригиналното изписване на името на града, е бил пиян и я е изпуснал и от нея се е отчупило парче. Така никога няма да разберем коя е загадъчна думичка започваща с Т!
31
12
 
8
 
! Отговори
Сашо 71 преди 9 месеца
Руските фашисти са обречени да загубят тази кървава война.
30
6
 
15
 
! Отговори
Какъв Ройтерс преди 9 месеца
Какви 5 лв бе. Няма вече украинска армия там воюва НАТО. Унищожени са 41 танка Леопард на НАТО. На фронта са краварските наемници срещу редовна руска армия. Всичко друго е пропаганда и лъжа. Милиарди долари и милиарди евро за убиване на източно православни християни това е истината.
29
1
 
13
 
! Отговори
Ангеларий преди 9 месеца
Ама нали атакувахте бе.
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кво? 9 месеца родилни мъки и тия сега ше си го върнат за 1 месец хаха
27
2
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
ПРИ ТЕЗИ ,,КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЯ НА ЧВК ,, НАТО " , ВЕЧЕ МЕСЕЦ НЯМА НОВОСВАЛЕНИ САМОЛЕТИ И ВЕРТОЛЕТИ НА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА !!! ВСИЧКИ НОВИ ДОСТАВКИ ЛИ УНИЩОЖИ ПУТИН ???
26
1
 
14
 
! Отговори
БАИ ДЪН преди 9 месеца
ТЕЯ ФАШАГИ НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА НАПАДАТ СПИРАМЕ ПОМОЩА
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Реконтра на контрата.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До MdaСамо да те питам защо укрите са подкарали този, дето е публикуваал снимките от заведението и жилищата около него преди руската атака? Май е издал нещо? На снимките от спасителната акция след удара се виждат американски униформи??!! Опаааа! Същото и когато удариха хосписа с полски наемници. Лоши рснаци! Много лоши!
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 6 Защо това ми напомня"геройското отстъпление"? За"евакуацията/от Азовстал/няма да напомням. Бавно, но сигурно руснаците утилизират украинскта армия. Може да отстъпят първата линия на отбраната, но минират зад укрите. И като ги подкарат обатно става страшно.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очаквам да се сблъскат скоро с другата украинска армия.
21
13
 
4
 
! Отговори
До Mda преди 9 месеца
Мдаа, Конашенко? Обезателно е вярно! И 85 единици военна техника в пицария? Блестящо! Само русин го може това
20
4
 
19
 
! Отговори
стига бе преди 9 месеца
Как отблъснаха, когато уж укрофашистите атакуват?!
19
5
 
19
 
! Отговори
Mda преди 9 месеца
Русия : "В Крематорс при прецизно нападение с ракети беше разрушен временен военен щаб , убити са 2 украински генерала , около 50 висши офицери и 20 чуждестранни наемници , унищожени са и до 85 единици военна техника"Хаха , ето защо укрите така *** ! Блестящ удар !!!
18
4
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Абе руснак с ВПН, поне пиши на български да ти се върже някой бе.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ви атакува при Артьомовск, та отблъсквате, бре?! Русите си върнаха позициите от началот на м. май и кротят. Немат и най-малко намерение да атакуват, нежели баш ктай Атьомовск ))))
16
2
 
14
 
! Отговори
Де бе преди 9 месеца
Нали си беше ваш Аттьомовск. Я се уточнете