Карл Кокс докара до екстаз над 30 000 души в бялата датска нощ

Огромният чернокож диджей запали с невероятната си енергия зад грамофоните електронните маниаци в Роскилде, разказаха специалните ни кореспонденти там - Александър Иванов и Кирил Христов
6 юли 2005 12:48,
Карл Кокс докара до екстаз над 30 000 души в бялата датска нощ
30 000 души дойдоха на концерта на Карл Кокс в Метропол Арина в Роскилде. Снимка: dnes.bg

След невероятното парти на хаус магьосника Арманд ван Хелдън на Метропол Арина на фестивала в Роскилде, Дания феновете на клубния саунд буквално останаха бездиханни от изпълнението на техно легендата Карл Кокс.

Огромният чернокож диджей запали с невероятната си енергия зад грамофоните над 30 000 души в огромната тента, която е специално място за електронния звук в Росклиде. В съботния концерт ветеранът на есид хауса от 80-те, който гостува в България през декември, направи истинска електронна фиеста.

Почти всички фенове останаха без дрехи под водопада от звуци. Светлоруси скандинавки хвърляха горнищата на дрехите си и като вихър танцуваха с разголените северни мъжаги, които правеха партито още по-колоритно с викингиския си вид.

Огромната аудитория се задъхваше от жегата и размазващите сетове на Карл, който сам призна пред микрофона на няколко пъти, че просто не вярва на очите си, че става подобен купон.

За да не допуснат припадъци от жега и обезводняване, служителите, които се грижат за сигурността на публиката, раздаваха непрекъснато чаши с вода и пръскаха хората с маркучи. Независимо от тези предпазни мерки, заради бясното танцуване и погълнатия алкохол, доста от феновете колабираха и създадоха работа на медицинските екипи. Веднага след лекарската помощ, маниаците ставаха на крака и продължаваха да танцуват.

По време на двучасовият сет Карл Кокс заложи на рифове от ретро парчета като „I will survive“ на Глория Гейнър.

След Карл Кокс купонът продължи до сутринта, въпреки че вече в 3.30 през нощта над Росклиде грееше ослепително слънце.

Специално от Роскилде, Дания- Александър Иванов, Кирил Христов





Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание