Уличното изкуство на 6Fest в Троян

Събитието на 4-и и 5-и септември с вход свободен
3 сеп 2021 19:15, Петя Славова
0
Уличното изкуство на  6Fest в Троян
Снимка: 6Fest

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Троян ще се проведе на 4 и 5 септември с вход свободен на площад "Възраждане". Събитието се случва с подкрепата на Община Троян. Това е осмо издание за уличния фестивал 6Fest, създаден през 2017 г., но първо издание в град Троян.

Фестивалът ще бъде открит в 17:00 ч. на 4 септември 2021 г. с цирков пърформанс на клоуни и мимове от Пътуващ театър "Скрин" (София, Перник). Това няма да е типично представление по сценарий, затова очаквайте артистите да се движат свободно в публиката, а зрителите да станат дори и участници в играта. "Скрин" е формация, която през последните години играе както куклен театър, така и огнени и циркови спектакли.

Програмата ще продължи с концерт на на младия музикант Алек Кирев на фестивалната сцена на площада от 18:30 ч. Алек пее и свири на класическа китара, а музиката му е в стил инди/ инди поп.

Малко след залез слънце, от 20:00 ч. ще видим "Огнена магия" - спектакъл на група "Ignis", която чрез огнените техники и инструменти ще ни пренесе в света на магичните същества. Групата е сформирана преди 2 години от Ангел Христов и Габриела Стефанова.

Нажежаването на атмосферата ще продължи и във финалния концерт на 4 септември - танцово-музикалният спектакъл “Луда латино нощ” от 21:00 ч. На сцената ще се качат китаристът Радослав Талев и певиците Ваня Талева и Виктория Гергова от Музикална школа "Звезди в аванс" в Габрово. Заедно с тях ще танцуват танцьорите от пловдивската група за кубинска салса “DS Mariposa”, създадена преди 9 години от хореографката Виолета Чалъкова.

Фестивалният ден на 5 септември ще започне още сутринта с кукленото представление за най-малките и техните родители "Голямото жабешко пътешествие" на Пътуващ театър "Скрин" от 11:00 ч., отново на сцената на площад "Възраждане".

Основната програма на 5 септември ще започне в 17:00 ч. с детски концерт на Константин Кучев, който е автор на албуми с песни за деца, но участва и в други музикални групи като "СътвоРиМи" и "Основно ветрове". От 18:30 ч. артисти на кокили от Пътуващ театър "Скрин" ще излязат сред публиката на площада и отново всеки ще може да се докосне до цирковото изкуство отблизо и да се снима с артистите.

От 20:00 ч. е вторият огнен спектакъл във фестивалната програма - "Прераждане от мрака" на младежката огнена група от Габрово "Black Fire", позната и от първото у нас фестивално издание с улични огнени спектакли, реализирано от 6Fest през 2020 г. в Пловдив.

Фестивалът 6Fest в Троян ще бъде закрит с концерта на "ДевиРа" и "Основно ветрове" от 21:00 ч. на 5 септември на фестивалната сцена на площад “Възраждане”. Музикантите ще ни заведат на пътешествие през фолклорите на света - от България до Африка, Иран, Индия, Корея и др. "ДевиРа" са сестрите Боряна и Йоана Апостолови - фолклорни певици и инструменталисти. "Основно Ветрове" обединява музикантите Петър Йорданов - Бъни, част от групата “Оратница”, и Константин Кучев.

Специално за 6Fest на площад "Възраждане" в Троян ще има и зона за храни и напитки, предлагани само от местни фирми и производители. "Рижо Фууд" от Ловеч, познати от участията им в множество фестивали, ще имат барбекю с пушени свински меса и бургери, бар с безалкохолни напитки, коктейли и бира, както и лимонаден бар и италиански крем-сладолед. На бара на "Рижо Фууд" ще се предлага наливна крафт бира от пивоварна Мелтум в Ловеч.

Посетителите на 6Fest ще могат да опитат две разновидности бира - "Г-н Хопс NEIPA", заредена с повече хмел, който доминира в аромата и вкуса, без да я прави горчива, както и “Г-н Хопс S.M.A.S.H. APA” - American Pale Ale, за чиято направа от пивоварната са използвали светъл ечемичен малц от България и американския хмел Amarillo. Местният семеен ресторант от Троян "Макиато" ще предлага от известните си гофрети, както и безалкохолни напитки. Гофретите на "Макиато", направени по авторска рецепта, са нещото, с което ресторантът е най-разпознаваем в града.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Троян ще се състои при спазване на актуалните противоепидемични мерки, според които всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари