Стилиян Петров бележи за Селтик

Същевременно капитанът на българския национален отбор заяви, че иска да продължи кариерата си в Селтик.
5 дек 2005 11:19,
Стилиян Петров бележи за Селтик
Стилиян Петров вкара втория гол за своя Селтик при победата с 3:1 над Абърдийн.

Българският национал Стилиян Петров  отбеляза  втория гол за своя тим Селтик при победата като гост с 3:1 над Абърдийн в неделя. Полузащитникът се разписа в 58 минута, след като стражът на домакините Райън Ийсън отби топката при удара на Джон Хартсън.

Официалният сайт на детелините обяви Стенли за играч на мача. Той можеше да се разпише още в 30 минута с глава, но ударът му не бе точен. Голът на българина е седмият му за този полусезон. От началото на годината той е отбелязал 14 гола за Селтик.

Стилиян обаче стана причина за малка контузия на капитана му в тима Нийл Ленън. Попадението на халфа вбеси привържениците на Абърдийн и в изблик на гняв те замятаха към терена монети. Една от тях уцели в главата Ленън. Очаква се главния съдия да впише инцидента в доклада си, а самият клуб ще разследва хулиганите сред агитката си.

Абърдийн откри резултата резултата в 53 минута чрез Джейми Уинтър, който вкара от 20 метра. Три минути по-късно  младата надежда на детелините Ейдън Макгийди изравни с брилянтен удар от около десетина метра. Последна и гола на Петров. В 64 минута Пол Телфър направи 1:3. 

Същевременно нашият национал подчерта, че се чувства прекрасно в Глазгоу и желае да продължи кариерата си на Паркхед.

"Казвал съм и преди, че за мен е първостепенен приоритет да остана в Селтик. Ще отида някъде другаде едва когато тук решат, че времето ми е изтекло."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание