Барса разкри: Неймар иска да напусне, чакаме парите!

Каталунците излязоха с официално съобщение за трансферната сага
2 авг 2017 17:45, Веселин Коларов
5
Барса разкри: Неймар иска да напусне, чакаме парите!
Снимка: Reuters

Ръководството на Барселона излезе с официално съобщение относно трансферната сага с Неймар. В него се съобщава, че тази сутрин бразилският национал е изявил желание да напусне "Камп Ноу", като каталунците няма да му правят спънки, ако кандидатът за подписа му – ПСЖ, плати цялата сума от освобождаваща му клауза (222 милиона евро). 

Съобщението на Барса:
 
"Неймар, придружен от неговия баща и агент, информира Барселона тази сутрин за желанието си да напусне клуба. Това се случи по време на среща в офисите на клуба. Изправен пред тази ситуация, клубът информира другата страна, че се позовава на откупната клауза, заложена в действащия договор на играча, която към 1 юли възлиза на 222 милиона евро. Те ще трябва да бъдат депозирани в пълен размер".

"Освен това, в отговор на искането за бонуса за лоялност, клубът още веднъж ясно заяви, че сумата остава депозирана при нотариус, докато случаят не бъде разрешен. Играчът продължава да има договор с Барселона, но временно има разрешение да не участва в тренировките. Скоро ще направим допълнителен коментар по темата "Неймар" чрез говорителя на клуба Джосеп Вивес", гласи съобщението.
 
Тази сутрин звездата се появи на клубната база, но му беше позволено да пропусне заниманието. Там той престоя точно 43 минути, през които се сбогува с Лео Меси и компания и заяви желанието си да тръгне пред президента Хосеп Мария Бартомеу.
 
Стрелецът най-вероятно ще премине медицинските прегледи в ПСЖ на 3 или 4 август, след което сделката ще бъде официално обявена. Той ще парафира с Qatar Sports Investments, който се води собственик на ПСЖ, като по този начин французите ще заобиколят правилника за финансов феърплей на УЕФА. Според условията на споразумението, Неймар ще стане посланик на световното първенство в Катар през 2022 г., за което ще получи 300 млн. евро за пет години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: барселонаПСЖнеймар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Ако искаш да си най-добрият ,трябва да се бориш с най-добрите а не да бягаш,бягат само страхливците,а сега в Псж си срива кариерата
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви кажа, аз го оправдавам това момче за неговото решение. В Барселона постоянно беше в сянката на Меси и Суарес. Джуджето е малко на ръст, но е тартор в отбора и каквото каже, това става. Неймар първо ще гепи едни пари за десет живота и ще стане лидер на ПСЖ, където ще го боготворят.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
nekakwa mesavica sled za4atie na filipovski dedo Rom sas stolipinstakata si vnu4kata Slivovica koiato e iznosila nekolko Ku.rvoazieta ot iacekletki na po malkata si dasteria i mujka maioneza ot sudjuka na tikvata
2
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Вигоспод преди 6 години
На толкова гладни деца по света.......................................................................................................................................................................................
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бразилец ли е не ми го хвали. Всичките завършиха рано охранени и пропити. Тоя дърводелец не знам дали има и 50 гола за барса за толкова години. Повече от 50 не струва.