Датчанин останал без знамето си с цветовете на дъгата в Баку

УЕФА започва разследване за конфискувания флаг
6 юли 2021 19:07, Анисия Иванова
46
Датчанин останал без знамето си с цветовете на дъгата в Баку
Снимка: БГНЕС

УЕФА заяви, че е започнала разследване, след като стюарди конфискуваха знамето с цветовете на дъгата на датски фен в Баку преди четвъртфиналния сблъсък от Евро 2020 с Чехия.

Охраната на стадиона в столицата на Азербайджан иззе флага от двама привърженици на Дания, след като бе видимо по трибуните, отредени за фенове на скандинавците, по време на загрявките. Кристофер Фьонс заяви, че стюардите са отказали да обяснят премахването на знамето, докато Европейската централа настоява, че никога не е инструктирала персонала на стадион-домакин на Евро 2020 да конфискува флагове с цветовете на дъгата от запалянковци.

„Официално лице от охраната на УЕФА дойде при мен и взе флага. Отивахме на място, където човешките права не съществуват, и аз бях скептичен относно предстоящото световно първенство, което се провежда в Катар, така че ще се чувствам като лицемер, ако не направя нещо по въпроса“, каза Фьонс за датското издание DR Sporten.

Европейската футболна централа сподели, че знамето е върнато на фена и настоя, че се е свързала с делегата на УЕФА и шефа на охраната на стадиона, за да разследва незабавно случилото се веднага, след като е разбрала за инцидента.

„УЕФА никога не е инструктирала стюардите в Баку или на който и да е друг стадион да конфискуват знамена с цветовете на дъгата. Веднага щом УЕФА разбра за инцидента, се свързвахме с делегата и шефа на охраната на Европейската футболна централа на стадиона, за да разследваме и изясним проблема с местните стюарди.

Бяхме уведомени след мача, че знамето е върнато на собственика му. Флагът с цветовете на дъгата е символ, който олицетворява основните ценности на УЕФА, промотирайки всичко, в което вярваме – едно по-справедливо общество, толерантно към всички и УЕФА гарантира, че знамето е върнато на фена“, се казва в изявление, цитирано от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нееее, отнеха му прайда...
24
12
 
3
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Е какво може да се очаква от диви източни племена като азерите. Сблъскване на култури или липса на култура. Същите малооумници сме и ние. Само не разбирам защо от ЕС продължават с оитите да цивилизоват диваците?! Че дори и нас ни приеха в ЕС. 2/3 от българите са открити хомофоби, *** и любители на диктатури, те ни пуснаха в ЕС. Голяма грешка. Сега освен, че продължаваме с кражбите и източване на фондовете на ЕС, съвсем открито си шпионираме в ползва на Москва.
23
1
 
12
 
! Отговори
антилибералист преди 2 години
Аз предлагам като са толкова толератни Еврропенделите и ПочитателитеНаМаймуниАвстралопитеци в следващите мачове да се пускат фенове със свастики и знамена на ККК...или за тях не може. Демокрация за Еврогейпенделите е само когато се спазват Техните правила, Техните Интереси и когато на Тях им е угодно! Всичко останало не се приема а уж мнението на всеки било важно?!Това е Тоталитаризъм а не Домекрация!
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26-ти, наблегни на синтаксиса. Бягай в първи клас.
21
1
 
6
 
! Отговори
Голяяяяяям проблем преди 2 години
И ся ко...
20
3
 
5
 
! Отговори
Айде па и вие преди 2 години
Те немците цял стадион оцветиха с "дъгата", а сега за едно знаменце правите проблем...
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 16: Прав си, най-добре за Италия. Май само те останаха в Западна Европа без гей бракове.
18
2
 
21
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Аз няма да викам за никого- англетата в началото на всеки мач подгъват коляно в чест на терористите от BLM, а датчаните веят знамената на амбpeaжите.
17
2
 
15
 
! Отговори
Джак СпароУ преди 2 години
... пък на мене ми конфискуваха знамето с черепа и костите ..... Долни слуги на Губернатора ... Аз може ли да си го получа обратно? ... или то само за обратните се отнася ?
16
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Направо изгубих желание за живот,баси......
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече знам за кого ще викам на мача Англия - Дания.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обезчестили го откраднали му знаменцето, а сапът/дръжката сигурно му я заврели в отврстието... И сега рев, рев, рев... ХА ХА ХА ХА...
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре са направили, че са му иззели знамето. Стадионът е място за спорт, а не за гей-паради.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7Азербейджан не е в Европа. Но същото се отнася за Кипър, Армения и Израел.
11
1
 
21
 
! Отговори
И к'во, като е преди 2 години
останал без знамето си? Да не би да са му отнели половата идентичност?
10
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче като гледам,повечето са голишарчета..А тия,които са покрити,са покрити СЪС ДАТСКОТО знаме!!!..А че имало ЕДНО голишарче,покриващо се със "Знамето с цветовете на дъгата",..станало голем "проблем",че чак и УЕФА са била затръшкала по случая!..?!..На къде върви тоя свят и по-важното:-до къде ще стигне?...Нещата НЕ са шеговити,ОСЪЗНАЙТЕ ГО!
9
2
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
АзербАйджан прави същото в Европейския футбол, каквото прави Турция - и двете държави са отчасти в Европа, отчасти в Азия. Друг въпрос е дали това е правилно. Обаче новината е за знамето с цветовете на дъгата, защото това знаме хич не е смешно, напротив - доста опасно е.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дръжката някъде навряха ли му е? ХА ХА ХА ХА...
7
1
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Значи = знаме.
6
1
 
12
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Кво значи, уе! Къде са скрили дръжката : )