73 фирми са подали оферти за доставка на животоспасяващи лекарства

В рамките на пет дни МЗ ще класира офертите
24 мар 2005 13:57,

В Министерството на здравеопазването /МЗ/ са подадени 73 оферти от фирми-дистрибутори за доставка на обявените 165 животоспасяващи и животоподдържащи лекарствени продукти. Офертите са били отворени днес, обяви пресцентърът на МЗ.

В рамките на пет работни дни шестчленна комисия, включваща юристи, икономисти и фармацевти, ще разгледа, оцени и класира подадените оферти. Комисията ще подготви протокол до министъра на здравеопазването Славчо Богоев, който ще подпише решенията за класирането.

Кандидатите ще бъдат лично уведомени за резултатите, след което ще има седемдневен срок за евентуално оспорване на решенията в съда. След изтичането му министърът ще сключи договорите с класираните на първо място фирми. Доставката на лекарствата ще започне според сключените договори и подадените от болниците заявки.

През 2005 г. МЗ ще достави 130 лекарствени продукта в 165 лекарствени форми и концентрации за 12 заболявания. За доставката са предвидени 90 милиона лева. Сред медикаментите са предимно продукти за химиотерапия и хормонотерапия за лечение на злокачествени заболявания, хипофизарен нанизъм и синдром на Търнър, състояния след трансплантация на органи и тъкани, терминална бъбречна недостатъчност на хемодиализа и други.

МЗ ще осигури допълнителни количества лекарства, които ще бъдат доставени до болниците до края на седмицата, се допълва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание