Прави упражнения и пий за дълъг живот

Пиенето е здравословно, правенето на упражнения е здравословно, а правенето на двете е още по-здравословно
9 яну 2008 10:20,
11
Прави упражнения и пий за дълъг живот
Пийте и правете упражнения - така се живее дълго. Снимка: Dnes.bg
Пиенето е здравословно, правенето на упражнения е здравословно, а правенето на двете е още по-здравословно, сочат датски изследователи, предаде Ройтерс.

За хората, които нито пият, нито правят упражнения, има 30-49% по-висок риск от сърдечни заболявания, пишат те в статия, публикувана в European Heart Journal.

„Главното заключение е това, че изглежда има допълнителен положителен ефект върху организма от пиенето от едно до две питиета на ден и правенето на средно натоварваща физически упражнения“, заяви Мортен Гронбек от университета на Южна Дания, ръководител на изследването.

Няколко изследвания стигнаха до заключение, че умереното пиене е свързано с по-нисък риск от сърдечни заболявания и в някои случаи на рак.

Датското изследване сочи, че има допълнителен положителен ефект от правенето и на двете – пиене и физически упражнения. В него са участвали близо 12 хил. мъже и жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Iskam da te pitam samo pod kolko statii shte go slaga6 tova? Ako nqma kakvo da izmisli6 ili da izkomentira6 po dobre ne pi6i ni6to
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Offf pak porednata glupava statiq. ........ Edin pyt se jivee, zatova si jiveite jivota taka kakto vi haresva .....
8
0
 
0
 
! Отговори
Лео преди 16 години
Ми дай да пием като прасета и да залитаме по улиците то паке тренировка на равновесието а за секса да не казваме че там пак е здравословно ама не чак толкова за някой хора които се прибират пияни у тях и жените ги оставят на сухо
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Помраченото завръщане Медиците от Либия си направиха невъздържана самореклама Der Spiegel Помраченото завръщане - под това заглавие голямото германско списание Шпигел помества кратка статия за съдбата на българските медици, половин година след тържественото им посрещане, след близо 9-годишно пребиваване в либийски затвори.Преди шест месеца ги посрещнаха с възторг, като същински герои. Сякаш цяла вечност е минала от тогава. В България вече не гледат с добро око на петте български медицински сестри и палестинския лекар, които през юли се завърнаха в родината след повече от 8 години в либийските затвори. Причината е най-вече невъздържаната самореклама, която си направиха медиците, изтезавани и осъдени на смърт в Либия заради това, че уж са заразили със СПИН 426 деца.Другата причина са исканията, които поставиха непосредствено след завръщането си. От ЕС те поискаха финансова компенсация в размер на поне 1 млн. долара на човек, а палестинският лекар се опита дори да си извоюва индивидуална компенсация от 15 млн. евро.Освен това те обвиниха българското правителство, че години наред не е направило нищо, за да им помогне. Две от медицинските сестри вече публикуваха автобиографии за живота си като заложнички на Кадафи. Трета книга предстои да излезе.Естествено и Холивуд си подаде заявката. Снимачните работи на филма за съдбата на медиците трябва да завършат през 2009 г. Работното заглавие гласи - Шестимата от Бенгази.Особено лекарят Ашраф ал Хаджудж е разочарован от слабата подкрепа, която оказват западните политици. Той възнамерява да внесе жалба пред Комитета за човешките права на ООН в Женева, но правителството в Хага настойчиво го призовало да се откаже, защото двустранните отношения с Триполи били много деликатни, а молбата му за холандско гражданство била отхвърлена.
6
0
 
0
 
! Отговори
Hamlet преди 16 години
... i towa a wisokite akcizi na alkohola w Skandinawskite strani. Maj s podobni izsledwanija gorkite datchani se opitwat da reducirat danychnoto breme!:)
5
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
3, допускаш грешка - работата не трябва да се включва в уравнението ;)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
хм по две питиета на ден!!! Много общо ми звучи това .. Какво значи две питиета? две глътки-зависи от устата и гълтока... Две по 25гр.? две по 50гр.? или 2 по 100гр.? или направо по две бутилки? освен това какъв да е алкохола ? бира? Вино,Ликьор, ракия ,Водка или Уйски? Ами упражненията? Колко време да са? 10 мин. или 2 часа? И какъв да е вида им? Фитнес,кардио или джогинг а може би успоредки? Въпросителните са много а информацията е много обща.. Две питиета и упражнения!!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
затова прави като мене - в работата пиеш, а след работата на тренировка :) Поне 200 години ще живееш.
2
0
 
0
 
! Отговори
fitnes alkoholik преди 16 години
sys zakon !!! vyv vseki fitnes bar !
1
0
 
0
 
! Отговори
Gio преди 16 години
...аз откога им разправям да отворят кръчма в джима , ама не слушат...