Масов спад на ерекцията мори българските мъже

1/3 от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията
14 апр 2008 13:10,
47
Масов спад на ерекцията мори българските мъже
Виаграта не е лек за всички. Снимка: bwell.ie

Само с перфектно поставена диагноза могат да се решават проблемите с мъжката сексуалност. Виаграта не е лек за всички. Това каза проф. Димитър Цветков, председател на фондация "Андрология".

Професорът бе помолен да коментира данните от изследване, според което една трета от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията.

Той потвърди този обхват на проблема и с наблюденията от практиката в неговата специализирана клиника за лечение на сексуални разстройства при мъжете. Но причините са различни, не може пациентите да се слагат под един знаменател и всички с виагра да се лекуват, отбеляза лекарят.

Виаграта не е безобидно лекарство, особено за тези, които взимат нитратни препарати, и може да се стигне до много сериозни нарушения на сърцето, предупреди Цветков.

Има две основни групи причини за нарушение на сексуалната функция: органични и психични. За психогенни причини се говори, когато мъжете имат комплекс, че не могат да извършват полов контакт както трябва, особено когато сменят сексуалната си партньорка.

"Той иска да бъде Аполон, супер, и смята че няма да стане сексуалният контакт, точно както го иска", даде пример професорът. А органичните причини са захарна болест, високо кръвно налягане, язва на стомаха, възпалителни, неврогенни заболявания и т.н.

Тук влиза и употребата на алкохол и наркотици. "Идва млад човек и ми казва: пих кило ракия и взех хероин. Е, добре как този човек ще има нормален сексуален контакт, без значение дали е на 16 или 18 години", коментира Цветков.

Тези неща са много разтегливи, добавя той. В практиката си имал пациент на 81 години, с катетър, който питал дали му е разрешено да прави секс всеки ден. Друг пациент, на 52 години, търсил лечение, защото от две години нямал контакт с жена си.

Оказало се обаче, че тя си имала график за тази активност и за него имало място в графика само в събота вечер, останалите дни били заети от други. "Казах му, че не мога да го лекувам, при положение, че е отвратен от нейното отношение", отбеляза професорът.

Според него една от опасностите за мъжете с този проблем е самолечението. Мнозина сметнали, че с появата на виаграта и някои сходни препарати проблемът е решен. За да се представят добре, превишават дозата, комбинират и с други стимулатори. В много случаи това само задълбочава проблема.

За да се проведе правилно лечение и да се помогне на този мъж, трябва да се направи перфектна диагноза, подчерта проф. Цветков. Има си специални диагностични методи, с които може точно да се установи дали става въпрос за психогенна зависимост или има някакви органични проблеми на самата полова система, примерно недобро оросяване, съдови проблеми или възпалителни процеси, болки при ерекция и т.н.

Според изследване на международната фармацевтична компания "Валмарк", през последните години броят на младите мъже, които имат смущения в сексуалното си представяне нараства.

Проблемът с еректилната дисфункция и либидото става все по-масов. Национално количествено изследване сочи, че около една трета от мъжете на възраст между 18-65 години признават, че са имали проблеми с ерекцията поне веднъж в сексуалния си живот, а 12,8 % повече от веднъж. За съжаление едва 2,8% от тях са се консултирали с лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
МЪЖ преди 16 години
Аз също имах проблеми с нови партньорки,но на миризлива основа!Едната и вонеше розичката,а другата на най-интересния момент ме попита дали като свърша на гърдите и после ще го оближа като бившия и!!!Екак ще ми стане?!Така ,че проблема може и да е в жената!
6
0
 
0
 
! Отговори
пишо пишоков преди 16 години
аз пък си чукам три мацки , поодделно всеки божий ден , но от скоро взе да ме наболява оная ми работа . Отидох на доктор и се оказа , че най вероятно е от *** , които си блъскам през свободното време.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
3 е напълно прав.
4
0
 
0
 
! Отговори
fw преди 16 години
Imam material i za iznos kum kitai... :)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** е ,че много професори и лекари не знаят истината.. А тя е най-простата истина- че всичко омръзва. Не може да влезеш в интернет и навсякъде е пълно с порно клипове и снимки.. Отваряш вестника и гледаш снимки на голи жени, списанията същата работа.. Поглеждаш GSM-а на приятеля си и той бъка от порно клипчета , дори скрийн сървара на екрана му е гола жена.. Порно канали по телевизията и т.н. Е как тогава мъжа да се възбуди при положение ,че вече не може да гледа голи жени? Ми той като е станал на 30год. и вече му е писнало от и проститутнки.. Ако ще да умираш за луканка , ако ядеш луканка всеки ден ще почне да ти се повръща от нея.. Същото е и със съпругите, правиш секс с жена си 2 години и след това не искаш да я погледнеш но комшийката може и малко грозничка да е обаче като я видиш с къса пола и почваш да мечтаеш за секс в коридора.. Проблема е ,че през последните 20 години секса е навсякъде около нас.. А през комунизма не е било така и за това тия проблеми са били в пъти по-малко от сега.
2
0
 
0
 
! Отговори
theNiksan преди 16 години
ПУ! ПУ! ДА НЕ СА МИ УРУКИ!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ba go az problemi nemam