Усмивката насила води до стрес и депресия

Смехът е здраве, но само ако е искрен
20 май 2008 15:41,
13
Усмивката насила води до стрес и депресия
Снимка: Dnes.bg

Смехът е здраве, това е общо известен факт. Усмивката помага за намаляването на стреса, влияе позитивно и на сърцето. Това обаче не се отнася до усмивката насила, твърди германски психолог.

“Насилствената” усмивка не само не намалява стреса, но и допълнително го засилва, а може да доведе и до депресия, както и проблеми със сърцето.

Това се отнася за усмивката, каквато често може да се види на лицето на стюардесите или служителите в сферата на услугите, за които усмивката е част от професията.

Ако сте принудени да се усмихвате и да си показвате зъбите на всеки клиент, можете наистина да предизвиквате депресия, казва професор Дитер Цапф от института Гьоте във Франкфурт.

Той препоръчва на “професионалистите в усмихването” редовно да си почиват, за да се отърсят от насъбраната агресия и да се възстановят след усилията, необходими им за тези усмивки.

Едно от решенията за този проблем може да бъде изпитването на истинско удоволствие от работата. Защото, ако изпитвате удоволствие, това означава, че усмивката е искрена, а ако тя е искрена, то тя е полезна за здравето ви. Изборът е ваш, заключава вестник “Вечерни лист”.


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Не е нужно да се усмихваме насила - не веднага, но като се усетиш, че човека срещу теб е с изкуствена усвивка ще ти стане по-кофти, отколкото ако не ти се е усвихвал, а е бил естествен. И съвета:По-важното е да не сме намръщени.
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
По - хубава усмивка не можахте ли да намерите?
10
1
 
2
 
! Отговори
zoro преди 14 години
Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване.
9
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Бийте си малко ботокс в лицевите мускули, и проблема е решен - нито естествена усмивка, нито насилствена. Край на депресията.
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Най-щастливите хора са от Бангладеш!! Държава в пъти по бедна от нашата Родина! Писнало ми е от намръщени типове и леличку, които целия свят им е крив. Когато ги поздравиш, все едно ги ударил с мокър ***... мн тъпо!
7
1
 
2
 
! Отговори
Якошиба Накушетка преди 14 години
Понякога на работа докато се усмихвам на важни клиенти изкуствено, ме заболяват дори лицевите мускули. След работа когато ъм изкрено весел мога да се смея цяла вечер без умора
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Да си почивам от усилието да се усмихвам! Че аз нямам време да си взема дъх и да си почина от стоянето на крака през кратките паузи, които ми се полагат на работа! На кой шеф в България му пука, че служителите му са депресирани и преуморени?! В същото време от теб се иска да се усмихваш като *** на всякакви ***, които те третират като животно. Чудя се само защо ги публикуват тези статии тук...
5
1
 
2
 
! Отговори
Албена преди 14 години
В Отечеството повечето хора са мрачни, за съжаление. От известно време живея в западната част на континента, но често се връщам и правя много добре разликата... Там хората се поздравяват и усмихват непрекъснато, много е разведряващо и стимулиращо, не го правят насила. Много по-лесно е от мръщенето, явно е и по-здравословно. Някои ще кажат, че животът е труден и нямат сила за усмивки. Ами може пък с усмивките да стане малко по-лек :))
4
1
 
2
 
! Отговори
chiva преди 14 години
Организирали в САЩ някъкъв курс как да се усмихват на една страна(на криво):))) Не сте ли забелязали колко е фешън да се усмихваш на една страна.Нашто Маги Куни е минало този курс навярно??
3
1
 
2
 
! Отговори
andreytcho.cum преди 14 години
Защото е истина?
2
1
 
2
 
! Отговори
валя преди 14 години
Защо мислиш така?
1
1
 
2
 
! Отговори
andreytcho.cum преди 14 години
На сила се усмихват само учтивите хора. Мисля че за БГ няма опасност :)