Най-опасният активен отдих

Това е сноубордът
13 юни 2008 14:14,
5
Най-опасният активен отдих
Снимка: БГНЕС

Сноубордът е на първо място по брой на травми сред всички видове активен отдих в САЩ, съобщава АФП.

Доклад на американския Център за контрол на заболяванията и профилактика се отбелязва, че на сноуборда се падат 26% от всички травми, получени от любителите на активния спорт.

Втори по-опасност е карането на ски /11%/, на трето място се нарежда походен туризъм /6%/.

Изследователите са анализирали данните от 63 болници за периода 2004-2005 г. относно травмите, получени по време на активен отдих, но не приключили с фатален край.

Съгласно изчисленията на учените, в САЩ годишно около 213 хиляди души получават подобни травми.

Две трети от пострадалите са мъже. Изследователите са се затруднили да заявят дали това е свързано с факта, че мъжете са по-склонни да рискуват или защото се занимават по-често с активен отдих.


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Ами не знам, аз ски не карам, тази година започнах с борда и като начинаеща не съм падала с тежки травми, а на ските само като потеглих и не можах изобщо и да спра. Борда го чувствам като здрава почва под краката си, ще видим за напред .
3
0
 
0
 
! Отговори
Никола преди 12 години
Два счупени прешлена от мен за сезона. Доста мои приятели също с нелеки травми, карайте с акъл...
2
0
 
0
 
! Отговори
kocko преди 12 години
Az taq godina si kupih bord i verno mnogo se pribivah i nemojeh da se mestq ot muskolna treska. No po golqma trupka ot borda nebqh ispitval strahoten adrenalin
1
0
 
0
 
! Отговори
Sani преди 12 години
Аз пукнах ребро от борд тая зима, да не говорим за безбройните синини и мускулната треска. В един момент не можех да се движа въобще заради цялата тая болка... обаче си заслужаваше.