Отслабваме с по-малко мазнини и повече движение

Режимът помага при хора със затлъстяване
Обновена: 8 май 2012 17:26 | 8 май 2012 16:05,
3
Отслабваме с по-малко мазнини и повече движение
източник: Reuters

Консумацията на по-малко мазнини и практикуването на повече физически упражнения допринасят за смъкването на излишни килограми, според експерти. 

Екип от учени от Харвардското медицинско училище в Бостън изследва 4000 възрастни със затлъстяване. 2/3 от участниците заявяват, че са се опитвали да отслабнат през предходната година чрез различни диети.
 
Изследователите откриват, че 41% от хората, които намалят приема на мазнини, са по-склонни да смъкнат 5% от телесното си тегло в рамките на по-малко от година, отколкото тези, които приемат хранителни добавки за отслабване или прилагат течни диети, диетата на Пиер Дюкан или Аткинс. 
 
А увеличаването на физическата активност води до 30% по-голям шанс за успешна загуба на тегло, показва още проучването.
 
Въпреки че 5% загуба на тегло не е толкова значително, то е достатъчно, за да забави появата на диабет при човек със затлъстяване, обясняват учените.
 
Резултатите са публикувани в сп. American Journal of Preventive Medicine.
 
Повече от половината от възрастното население на Европейския съюз е с наднормено тегло или затлъстяване, сочи доклад. За последните 20 години се наблюдава двойно увеличение на хората със затлъстяване в по-голямата част от европейските страни.
  
Според последните статистически данни в България от затлъстяване са засегнати около 1 млн. души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
всичко кос преди 11 години
Знайно е знаещото се.
2
0
 
1
 
! Отговори
А знаете ли,... преди 11 години
... че ако една жена прави секс без предпазни средства, може да забременее? А ако сте жадни и пийнете вода, чувстото за жажда ще изчезне? Проверете сами!
1
0
 
6
 
! Отговори
Ben Gan преди 11 години
А, стига бе. Егати... Вие знаехте ли че с по-малко мазнини и повече движение, може да се отслабне? Е това е новина! Браво на тези учени.