7 причини за болка в кръста

От настинката до сериозното заболяване
20 юни 2012 16:21, Пенка Бегова
3
7 причини за болка в кръста
Снимка: Reuters

Болката в кръста е често срещано оплакване в съвремието ни и днес засяга все повече по-млади хора. Като основен виновник за нея се приема уседналият начин на живот. Когато обаче болката е факт, констатацията не ни помага. Когато болката в кръста стане част от ежедневието ни, със сигурност процесът е напреднал и причината следва да се открие от специалист с цел предприемане на адекватни мерки срещу нея или влошаването на състоянието.

Кои са най-честите причини за болката в кръста?
 
Първо, мястото, от което обикновено се описва болката в кръста е свързано с лумбалните прешлени. Болката може да е тъпа, постоянна, с усещане за тежест и скованост или точно обратното да е пронизваща и движеща се по нерв надолу, настрани. Острата болка се дължи обикновено на травма, физически упражнения, падане, удар, вдигане на тежести. Появата на болка не бива да се пренебрегва. Често срещано явление е да ни боли кръст заради настиване, болезнена менструация при жените, усилена физическа дейност, цистит, гинекологично заболяване, дори запек. Правило е, ако болката в кръста не отшуми за 3 дни да се потърси лекар за установяване на причината и предприемане на адекватна терапия. Ако болка в кръста се изпитва в продължение на 3 месеца, то тя вече се е превърнала в хронична. Това означава, че е необходимо много по-сериозно лечение...
 
Когато се дължи на травма...
 
Незабавна консултация при специалист по повод болка в кръста се изисква при всякакви случаи на травма, падане или друг вид нараняване. Други симптоми, които показват тази спешна необходимост в комбинация с оплакването е невъзможността за контрол на уринирането, изпразването на червата, загубата на усещания в и слабост на краката, изпитване на болка при кашляне и кихане, висока температура и треска.
 

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
1
 
! Отговори
кучемраз преди 8 години
Затова ГЛАВНИЯ *** трябва по-често да ви ,,втрива,,отзад с загорелия х_уй ,защото непосредствено до ануса се намира опашната кост която е част от гръбначния стълб(Columna vertebralis) и се успокояват нервните окончания....
2
3
 
0
 
! Отговори
ванката преди 8 години
В центъра на Пловдив вчера рано суртинта са забелязани двама граждани с НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ.Нещо става с тая природа.До къде я докарахме-да бяха поне четири.И в Северна България ако има четири то ние сме цвете в сравнение с Папуа Нова Гвинея.
1
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дельо преди 8 години
А от мотика и кюрек, ами от лашкане, тоя дето е писал статията е бунак.
Изпразване на червата?!?!? че това се казва НАСИРАНЕ