Храни, които са опасни за консумация

Те имат и алтернатива
15 сеп 2014 22:05,
14
Храни, които са опасни за консумация
Източник: Reuters

Някои от храните, които се предлагат на пазара, трябва да бъдат избягвани. Причината е, че съдържат вещества, които могат да увредят здравето, или са „празни“ откъм хранително съдържание, а хората, които са наясно с начина на производство, никога не биха ги консумирали.

Пуканки с масло за микровълнова фурна 

Основният проблем тук идва от химикала диацетил, които се използва в много есенции, имитиращи маслото. Той е толкова токсичен за хората, които работят с него, че води до увреждане на белия дроб. 

След новината относно токсичността на диацетил, компаниите започват да заменят химикала с други добавки. Ключовият момент е, че при определени условия, те могат да се превърнат отново в диацетил. На опаковките на пуканките не са описани химикалите, защото точната формула на есенциите се счита за търговска тайна. 

Решението е сами да си приготвите пуканки, като използвате истинско масло. Поставете шепа царевични зърна в хартиена торбичка и ги поставете в микровълнувата фурна, също както правите и с купените от магазина. Когато станат готови, ги овкусете с малко стопено масло и сол.

Бял шоколад

Шоколадът не само служи за наслада на сетивата, но той е и суперхрана, която „подкрепя“ мозъка. Белият шоколад обаче е лишен от всякакви здравословни ползи. 

Учените обясняват, че има много данни, свързани с благоприятното действие на какаото по отношение на здравето. Много от тях се дължат на фитонутриентите, които могат да повишат притока на кръв към мозъка, да защитят кръвоносните съдове, а също така и да подобрят настроението и концентрацията. На белия шоколад всичко това му липсва.

 

Още полезна информация за здравословно хранене може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Въпреки, че като цяло добре е превела статията авторката, с тези "фитонутриенти" наистина утрепа коча!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... То и кислорода ни убива, но също ни поддържа живи ...
7
0
 
8
 
! Отговори
Huko преди 9 години
Фитонутриенти.. Бич, плийс слап йорселф !
6
3
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
Значи, като цяло според тая статия храната е ВРЕДНА! И като се замислиш решението на тоя проблем е ЕЛЕМЕНТАРНО, ми спираш да ядеш бре! Но искам да кажа, че така като се замисли човек то и живота като цяло е вреден щото досега не е имало живот дето да не приключва със смърт и то на 100% Е можем ли да се сетим колко елементарно е решението на тоя проблем! :)
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С ЕлИ "грейпфурта" да си го туриш в "путаката"
4
5
 
5
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До С ЕлНякъде прочетох, че в жълтия кантарион се съдържа вещество, което потиска чернодробния фермент CYP 3А4. Това е ферментът, който разгражда около половината от лекарствата, които приемаме. В грейпфрута има някакво вещество, което прави същото и на някои лекарства изрично пишеде не се употребява сок от грейпфрут (напр. на калциевите антагонисти от групата на нифедипина). Излиза, че такива безусловно полезни плодове и билки могат да навредят на някои болни хора. Питай лекаря си за чайовете!
3
17
 
22
 
! Отговори
млад червен бунак преди 9 години
Всичко което е плод на гнилият капитализъм е много вредно. Полезни са само марулите след чернобилски дъждец.
2
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Ами, Богдане, така си е. Купи си каквото и да е, прочети етикета и провери какво означават Е-тата.
1
8
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
В последните 3/4 години няма нещо за което да не са писали че е вредно, излиза че всичко което е вкусно е вредно..е то не става да караш на трева и вода,хайде моля ви се.