Кои храни омазняват кожата

Свързано е с образуване на пъпки
3 фев 2017 21:35, Eкип на Puls.bg
0
Кои храни омазняват кожата
Източник: Reuters, архив

Зима е и студът оказва неблагоприятно влияние върху нашата кожа. Тя става по-суха и груба, а понякога се лющи. Омазняването също е сериозен проблем през този сезон, на който трябва да обърнем по-голямо внимание. То обаче не се дължи на климатичните промени и често зависи от храната, която приемаме. 

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло. За да може тя да функционира добре, ние трябва да поддържаме специален баланс на веществата. Консумирането на храни, които са богати на антиоксиданти и витамини може да подобри кожата ви. По-тлъстите меса са незименна част от нашата трапеза през зимата. Те ни дават сила в студените дни, но правят кожата ни по-мазна, защото съдържат преработени мазнини. Затова много дерматолози съветват хората, склонни към развитието на акне, да избягват прекалената консумация на мазнини или да намалят техния прием. 
 
Ето пет храни, от които кожата ни се омазнява:
 
Ненаситени мазнини
 
Омега-3 и Омега-6 киселини принадлежат към категорията на ненаситените мазнини. Резултатите от много проучвания показват, че по-големите количества Омега-6 мастни киселини могат да предизвикат възпалителни заболявания като акне. Пържени картофи и чипс са едни от храните, които съдържат в себе си ненаситени мазнини. Те се приготвят с тежките масла като слънчогледово олио, соево олио, палмово масло и тяхната консумация води неминуемо до образуването на пъпки по кожата.
 
Млечни продукти
 
Ако имате акне и не може да откриете причината за неговата поява, то помислете дали не ядете повече млечни продукти. Много лекари ги препоръчват, но техните съставки могат да омазнят кожата ни. Проучвания показват, че интензивността на пъпките и приема на мляко и млечни продукти са паралелно свързани. Това е така, защото те съдържат по-висок индекс на млечни хормони, които действат направо върху хормон-отзивчивите жлези и стимулират развитието на акнето. Използването на по-нискомаслени млечни продукти, както и употребата на бадемово масло е едно добро алтернативно решение, с което ще имате по-хубава кожа. 
 
Алкохол
 
Той дехидратира вашата кожа и я прави по-стара. Забелязали ли сте, че често бузите ни почервеняват, когато пием спиртни напитки. Самите ние се загряваме, а това е свързано и с изпотяване на кожата, от което тя става...

Пълния текст може да прочетете, като кликнете на този линк към puls.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари