Пилинг на кожата – колко вида има?

Този с млечна киселина помага при бръчки
23 май 2017 22:16, Eкип на Puls.bg
0
Пилинг на кожата – колко вида има?
Reuters

Пилингът е взаимодействие на кожата най-често с различни видове киселини. Това се отнася до химическите пилинги. Пилингът може да бъде и чисто ексфолиативен – той е козметичен и се прави с цел да се премахне най-повърхностния рогов слой клетки от кожата, за да стане тя по-гладка, по-свежа и по-сияйна. Ексфолиативният пилинг се прави с помощта на частици, т.е. с крем, в който има някаква абразия.

 
Абразивните частици са най-различни видове и този пилинг е преимущество на чистата козметика. Използва се като допълващо средство при различни козметични процедури. Обикновено може да се започне с един абразивен пилинг, за да се отвори кожата и да може да поеме по-добре съставните части на кремовете.
 
Специална химичните пилинги се делят на различни групи. От една страна, те се делят на повърхностен, среден и дълбок пилинг в зависимост от киселината, която се използва, и от концентрацията й. Колкото по-висок е процентът на киселината в пилинга, толкова по-силен е той, навлиза по-дълбоко в кожата и излющва по-плътен слой от нея. По този начин на повърхността остава по-здрава и по-хубава кожа.
 
Пилинг с млечна киселина – използва се за третиране на малки бръчки и за намаляване омазняването на кожата;
 
Бадемов пилинг – лек пилинг, използващ се главно за почистване, при който няма сериозно излющване;
 
Салицилов пилинг – идеален пилинг срещу акне, защото намалява омазняването. Идеален за кожи, които са по-мазни, с по-широки пори и с по-тъмен цвят;
 
Гликолов пилинг – използва се като антистареещо стредство, защото разхлабва връзките в долните части на кожата и тя много лесно се възстановява;
 
Пилинг с CO2 лазер – той е много мощен, поради което се прилага само през зимата. Лазерният лъч достига до кожата и навлиза в нея с температура около 90o. Това е приблизателно температурата, при което водата завира. Това е вид пилинг, който не гори кожата и не използва киселина. Лазерният лъч изпарява водата от клетките и остава само трябва консистенция. Върху лицето се появява кафява кора, която след около седмица пада, и от долу изниква свежа и без бръчки кожа. Лазерният пилинг отнема по-голям повърхностен слой от кожата от всичко останали пилинги.
 
 
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Как да се предпазим от грипа
Как да се предпазим от грипа

Как да се предпазим от грипа

Симптоми на дефицит на витамин B12 – как да ги разпознаем
Симптоми на дефицит на витамин B12 – как да ги разпознаем

Симптоми на дефицит на витамин B12 – как да ги разпознаем