5-те неща, които никога да не слагате на лицето си

Кокосово масло е едно от тях, вижте останалите
13 сеп 2018 12:37, Михаела Лазарова
5
5-те неща, които никога да не слагате на лицето си
Снимка: pixabay

Може и да търсите алтернативни и природни начини да подхраните кожата на лицето си, да се предпазите от бръчки или да облекчите акнето, но не всичко, що е натурално, е подходящо за тази деликатна зона.

Кои неща, смятани за полезни, не е добре да ползвате в ежедневната си рутина в грижа за кожата на лицето?

Кокосово масло

Ако имате мазна кожа, кокосовото масло не е подходящо за вас. То е основна съставна част в много домашни маски за лице и е широко промотирано като невероятно полезно, изпълнено с антиоксиданти и мастни киселини, хидратиращи в дълбочина.

Употребата на кокосово масло върху мазна кожа обаче може да навреди много повече, отколкото да помогне. Прекалено мазната му структура запушва порите и образува нещо като тапа, предизвикваща поява на още повече черни точки, още повече гнойни пробиви и увеличено количество себум.

Лимон и сок от лимон

Още една много използвана съставка в домашните маски за лице – лимонът, е всъщност сред непрепоръчителните в грижата за кожата. Той е полезен за консумация, но не и за прилагане външно, още по-малко върху нежната кожа на лицето. Неговите киселини могат да предизвикат изгаряне, наречено фитофотодерматит – вид химическо изгаряне.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
8
 
! Отговори
202 преди 5 години
Да бе! За лимона може да поспорим. Проверете си за какво точно благоприятства лимонената киселина!