8-те ползи за здравето от рибеното масло

То е изключително богато на омега-3 мастни киселини
Обновена: 29 сеп 2018 12:46 | 29 сеп 2018 12:30, Михаела Лазарова
6
8-те ползи за здравето от рибеното масло
Снимка: istock

Един от най-важните хранителни елементи, от които тялото ни се нуждае е рибеното масло. Него можем да си го набавим чрез консумацията на риба, морски дарове или приемайки го под формата на хранителни добавки. Рибеното масло е изключително богато на омега-3 мастни киселини.

Рибите, които съдържат в големи количества тези мастни киселини са скумрия, херинга, риба тон, сьомга. Как приемът на рибеното масло помага на тялото ни?

За здраво сърце

Омега-3 мастните киселини в рибеното масло са полезни за здравето на сърцето. Те са полезни при потискане на неравномерен сърдечен пулс и могат да понижат нивата на триглицеридите, като по този начин се намалява и рискът от инфаркти и сърдечни удари.

Подобряване на паметта

Рибеното масло е от съществено значение за оптималната мозъчна функция, тъй като омега-3 мастните киселини са основните градивни елементи за мембраните и клетъчните структури. Нервните клетки в човешкото тяло се нуждаят от тези елементи. Според изследвания рибеното масло може да подобри паметта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЩерюРибено масло не се прави от всяка риба,има специален вид риба от който се извлича.Освен ако не е някой химичен фалшификат.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рибено масло се дава на децата отвреме на време,това е една добра съставка!Примерно дестина до двайстина капсулки на година.
3
0
 
6
 
! Отговори
Информатор преди 5 години
Забавлявате ме :) Погледнете съсъдржанието на която и да е консерва риба тон. Мазнини: 0%. Освен във варианта, овкусен със "слънчогледово масло".И ми казвате, че имаме "омега-3 мастни киселини" в рибата тон? Няма. Премахват ги, извличат ги, за фармацевтичната индустрия, чак тогава ги консервират и ви ги продават. Вие купувате по 5 лева 100 грама консерва и си мислите, че сте много хитри ;) Но истината е, че най-сигурно е да си ги купувате на хапчета от аптеката. Там нема лабаво.
2
2
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Още помня майка ми като ме гонеше преди...половин век с една лъжица,пълна с рибено масло.Аз бързо бягах и така и не разбрах...ползите.Само ми остана...спомена от блудкажа в устата,защото един път ме хвана и ми натика една препълнена лъжица.
1
5
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Недоброто рибено масло може да повиши в пъти лошия холестерол, кръвното и да Ви причини яко главоболие за няколко дни наред...