За какво е полезна сланината?

Богата е на важни хранителни елементи
31 дек 2018 18:45, Михаела Лазарова
15
За какво е полезна сланината?
Снимка: istock

Зимата е сезонът, в който консумираме повече туршии, кисело зеле, свинско месо и разбира се, домашно приготвена сланина. Знаете ли, че в 100 грама сланина се съдържат около 600 калории? Много, нали?

Както с всяка друга храна, така и с консумацията на сланина, ако бъдем внимателни, можем да запазим фигурата и здравето си в добра форма, защото този деликатес има и ползи за организма. Сланината е добър източник на витамини от групата В, цинк, селен, витамини D, C, E, линолова и линоленова киселини и други.

Какви са ползите от нейната консумация?

  • Спомага за елиминирането на голяма част от токсините в организма
  • Засилва имунитета
  • Забавя процесите на преждевременно стареене
  • Намалява риска от развитието на рак
  • Регулира нивата на холестерола
  • Спомага за редуциране на телесното тегло
  • Как правилно да консумирате сланината?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 2 години
Язе си апвам сланина,сочна, вкусна, убава, ама баш как си требва, и 50гр.Мастика.Ич не ме фаща короната👑
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паприкована, със селски хляП и зелен чесън... И малко червено винце и странджанско дядо за подправка...
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иберийска сланина с тънко ножче, червено вино чесън..
9
5
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
мише, спри да прекарваш полезна сланина с хлеб,че си станала като хинденбург.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е полезна за ескимосите, особено като са гладни.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пържола,....И, топъл- бял- хляб....Обичайте- се,...Внучки, и, внуци,....На, фашизма ....
6
1
 
20
 
! Отговори
54китно преди 5 години
Ако е от домашно прасе ям по малко. От ветеринари съм чул, че в купената има повече видове антибиотици от аптеката в селото.
5
1
 
19
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До СвинаряИ по 200-300гр съм изяждал с кило вино,ама преди да започна да вдигам кръвно от други работи(ядове).Все пак повече от 100гр не е препоръчително,де.
4
0
 
27
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Със сигурност натуралната сланина е по-малко вредна от всички колбаси под 12-13лева....Обаче има една малка подробност при съхранението-ВИНАГИ трябва да е покрита със саламурата,тоест да няма достъп на въздух.Щото гранясва като всяка една мазнина.
3
33
 
2
 
! Отговори
Свинаря преди 5 години
Ти 50 гр. сланина знаеш ли какво парче е? Ще ти стане лошо ако го изядеш на веднъж :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
3
 
19
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Питайте *** от БАБХ.
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Консумирам 1-2 пъти в седмицата по около 50 гр, на тъъъъънко , натрита с чесън и поръсена с червен пипер. С хляб , чаша вино и това ми е обяда.