Как да се отървете от водното тегло

Пийте чай с лимон
29 апр 2020 22:43, Михаела Лазарова
4
Как да се отървете от водното тегло
Снимка: Istock

Когато искаме да свалим излишните килограми, знаем че трябва да следваме здравословен режим на хранене и да спортуваме редовно. На тялото ни му е необходимо време, за да свикне с този нов режим. Въпреки това, понякога се случва да ни е трудно да елиминираме водното тегло. Има дни, в които задържаме повече излишни течности.

Колебанията в хормоните, консумацията на повече въглехидрати, захар и сол, са само част от причините за водното тегло. Вижте как може лесно да промените това, започвайки разбира се от намаляване до минимум консумацията на сол и без захар.

Кафе

Кафето е известно като диуретична напитка, която подпомага елиминирането на излишните течности от организма. Разбира се, не бива да прекалявате с неговата консумация. До 2-3 чаши на ден, се считат за здравословна консумация на кафе.

Консумирайте домати

Доматите са чудесни за диета, защото имат малко калории, съдържат вода и калий, които спомагат за елиминирането на излишния натрий от организма. Това от своя страна ни помага да се разделим и с излишното водно тегло. Доматите са богати и на фибри, което подпомага изхождането и също намалява подуването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До въздушно сухо може по различни начини, след това - във вакуум.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кафето не е добро решение.За отводняване има много билки и чудно как нито една от тях не е препоръчана,сигурно зашото статията е преписана едно към едно.Например-чай от полски хвощ е едно от нещата,но за другите-сами си потърсете, оставям ви го за домашно
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимизиране на натрия и повечко чай! Това е!