Безпрецедентна по мащаба си кампания за мъжко здраве

Столичната Хил Клиник предлага безплатни прегледи на университетски преподаватели
Препоръчан материал | Обновена: 1 ное 2020 13:20 | 1 ное 2020 12:19,
Безпрецедентна по мащаба си кампания за мъжко здраве
Източник: Хил Клиник

На 1 ноември, в Деня на народния будител, столичната Хил клиник обяви старта на световната кампания срещу рака на простатата #MOVEMBER в България. Клиниката от години организира различни събития, свързани с международната инициатива и беше първата болница у нас, която се включи в нея. Movember (комбинация от думите November и moustache) или както е позната - Моември, цели повече информираност относно рака на простатната жлеза.

През 2020 г. урологичният екип на столичната клиника решава да предостави на 1000 университетски преподаватели в България, които счита за съвременните народни будители, безплатен профилактичен преглед на простатата. Хил клиник е специализирана в урологията и онкоурологията е предпочитано място за мъжете в зряла възраст с уринарни проблеми. Нейният екип е известен с високия си професионализъм, много опит в лечението на заболяванията на простатната жлеза и неизменно отлично ниво на медицинските услуги.

От Хил клиник мотивират кампанията си така: "Вярваме, че всеки мъж на зряла възраст трябва да има достъп до качествена медицинска грижа и профилактика на едно от най-разпространените и фатални заболявания - рака на простатата. Вратите на Хил клиник са отворени за всички университетски преподаватели в страната, които са в рисковата възраст над 55 години. Това е нашата благодарност към тяхната работа на метори, вдъхновители и разпространители на знание. Съзнаваме добре, че ние също нямаше да сме добри специалисти, ако не ни бяха обучавали отдадени, знаещи и талантливи преподаватели в университета, които и до ден днешен ценим и уважаваме. В диагностичния пакет, който тези мъже ще получат в клиниката ни безплатно, са включени PSA туморен маркер, ехография на органите в малък таз, IPSS индекс, ректално туширане и консултация с опитен специалист уролог. Кампанията продължава през целия месец под мотото на световното движение Movember "Да спрем тенденцията мъжете да умират твърде рано от простатен карцином."

Безпрецедентна по мащаба си кампания за мъжко здраве
Източник: Хил Клиник

През 2020 г. носенето на предпазни маски на публични места е стандарт, затова обичайното пускане на мустаци в подкрепа на кампанията няма да бъде видимо. Тази необикновена и предизвикателна година ние ви призоваваме да се включите в кампанията #movember като споделите информация с вашите близки. Ракът на простатата е 100% лечим, ако се диагностицира навреме и се подходи към адекватна терапия! Прегледите на простатната жлеза са сред най-препоръчителната превантивна дейност за мъжкото здраве.

Екипът на Хил клиник полага всички усилия да осигури безопасна среда за консултации и скрининг на простатата като са взети специални противоепидемични мерки.

За повече информация не се колебайте да се свържете с Хил клиник на тел. 02 439 3131. Повече за кампанията - тук.

Имиджова публикация