5 грешки, които правят закуската нездравословна

Не ядете никакви плодове и зеленчуци
28 мар 2021 13:38, Михаела Лазарова
6
5 грешки, които правят закуската нездравословна
Снимка: istock

Закуската е едно от най-важните хранения за деня. За да бъде тя здравословна е нужно да спазим някои прости правила. Тя трябва да съдържа достатъчно протеини, полезни мазнини, въглехидрати и фибри, които да ни дадат енергия и добър старт на деня.

Често обаче допускаме грешки, с които правим иначе здравословната си закуска не толкова полезна.

Кои са тези грешки?

Правите закуската твърде сладка

Ако сте решили да добавите мед или кленов сироп към любимата си зърнена закуска, например, трябва да знаете, че с тези захари също трябва да се внимава. Въпреки че са считани за по-полезни от бялата захар, те са изключително калорични и дори с по-висок гликемичен индекс. Това ги прави рискови от гледна точка на общия калориен прием, нивата на кръвната захар и инсулина. Избягвайте излишните захари както на закуска, така и при всяко следващо хранене.

Не включвате достатъчно протеин

Протеините са много важни на закуска. Те ускоряват метаболизма и дават силен енергиен тласък. Ако закусвате с баници, вафли, кифли, палачинки, това определено не е здравословна закуска. Ако пък сте избрали растителна закуска с пълнозърнеста филийка за разкош – това отново не е достатъчно здравословна закуска. Нужен ви е качествен протеин. Включете овесени ядки, авокадо, яйца, постно месо, млечен продукт. Тези протеини ще ви дадат енергия и ще ви помогнат да си набавите нужните макроелементи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"постно месо"Изтрещяването е повсеместно сред народонаселението.
3
0
 
8
 
! Отговори
Биро преди 3 години
Аз бхам само сланина,лук и ляб!
2
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
След 30 г Не закусвайте на обед хапвайте нещо малко и на крак Вечер се намуайте яко и легайтеНяма животно което да се нгруха здраво и после да е активно Всички сити му полягват да хранисмилатТова с яката закуска важи само за децата
1
2
 
8
 
! Отговори
Diabolo преди 3 години
Михаелче, по-добре пиши статии от типа "Как да станем гусита"