Храни, помагащи при хрема и кашлица

Хапвайте горски плодове
19 фев 2023 19:11, Михаела Лазарова
4
Храни, помагащи при хрема и кашлица
Снимка: Istock

Когато страдаме от настинки и грип, в тялото ни се натрупва слуз. Познати са различни видове слуз. Според западни учени, слузта е много важна за всичките телесни функции, тъй като помага за хидратирането и подхранването на кожата и органите. Въпреки това, когато тялото се справя с инфекция, има вероятност за свръхпроизводство на слуз.

Сгъстената слуз може да бъде причинена от много неща, като задръствания, инфекции и обикновена настинка, но може да е и признак на по-сериозни състояния. Някои храни също могат да доведат до повишено производство на слуз. Обикновено по време на настинки и грип страдаме от кашлица, хрема, тялото ни секретира повече слуз.

Хубавото е, че храни като лук, чесън, ябълки, мед, могат да ни помогнат да се справим с това. Вижте кои други подпомагат по-бързото преминаване на кашлицата и хремата.

Горски плодове

Вкусни, с малко калории и захар, консумацията им ни осигурява витамин С и калий, които действат като антиоксиданти. Ягоди, боровинки, малини, къпини и други, всички те са известни със своя детоксикиращ ефект, който помага на тялото да преодолее инфекцията, сочат изследвания.

Ананас

Ананасът съдържа растителен ензим, наречен бромелаин, за който е известно, че помага при кашлица, облекчава напрежението в синусите, особено свързано със сенната хрема, сочат западни изследвания. Консумацията на пресен ананас допринася за подобряване на храносмилането, топенето на излишни калории, подсилване на имунитета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кашлицахремаплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ярма от копанята. да сте видяли кихащ ***?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ябълки помагат. Поздрави.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крем от червей, глазура от скаклец и другои ИЗP0ДСКИ ИЗВРАЩЕНИЯ!