5 чая за подсилване на имунната система

Ароматни и полезни
23 мар 2023 09:26, Михаела Лазарова
3
5 чая за подсилване на имунната система
Снимка: Istock

За грипа и настинката няма сезон. Начинът ни на хранене, редовната спортна активност, по-малкото стрес, могат да ни помогнат в това да бъдем по-устойчиви на вируси. Наред с полезни храни за подсилване на имунитета, не бива да забравяме и за ароматния чай. На него можем да се наслаждаваме по всяко време и не е нужно да се разболеем, за да се сетим, че има някои видове чай, за които е доказано, че подсилват имунната система. Сред тях са чай от хибискус, канела, джинджифил, мурсалски чай, куркума.

Към тях може да добавим пресен лимонов сок, мед, малко мляко. Кои други чайове ни помагат да сме по-здрави, вижте в следващите редове.

Внимание! Чайовете не са заместител на лечението, назначено от лекар и не са за самолекуване. При неразположения винаги се допитвайте до лекар.

Зелен чай

Зеленият чай се прави от същото чаено растение, от което се произвеждат черният чай и другите видове чай с кофеин. Разликата е в събирането и изсушаването на листата му. Благодарение на тази специфика зеленият запазва голяма част от полезните си съединения, като антиоксиданти и катехини. Проучванията показват, че катехините, присъстващи в него могат да помогнат за предпазване от грип и обикновена настинка.

Чай от лимонова трева

Лимоновата трева е често срещана съставка в различни смеси от чай и има приятен цитрусов вкус. Западни проучвания установяват, че лимоновата трева има антибактериални свойства, които могат да помогнат за това организмът ни да бъде по-устойчив на болести. Лимоновата трева също е с високо съдържание на антиоксиданти, което допринася за намаляване на възпалението в организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препоръчвам чай Ехинацея, който е чаят на йогите (по Аюр ***). Съдържа джинжър, черен пипер, Канела и др.много полезни подправки и билки. Добавя се само мед.
2
0
 
4
 
! Отговори
География преди 1 година
Не съм чувал за чай, но се знае, че за да не боледуват моряците, стотици години са яли суров черен дроб за засилване и поддържане на имунитета по време на Колумб и други...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а чай за секс? Питам, защото си специалистка.