Най-добрите методи за изгаряне на мазнини

Горете мазнини с кардио с различен интензитет
12 юни 2023 13:37, Михаела Лазарова
18
Най-добрите методи за изгаряне на мазнини
Снимка: Istock

Отслабване, стягане, тонизиране… Когато говорим за фитнес цели, всяка една от нас има различна визия за начина, по който би искала да изглежда тялото ѝ. Всъщност, това което може би жените желаят най-силно не е свързано с определени цифри на кантара или пък с размер дрехи, а просто да се отърват от мазнинките. Без значение дали се определяте като „слаба“ или не, ако имате повече телесни мазнини, тялото ви няма да изглежда тонизирано и във форма. В следващите редове ще ви споделим най-добрите методи за изгаряне на мазнини. Ето ги и тях:

Тренирайте редовно

На първи прочит това може да ви звучи безсмислено или пък очевидно. Но тук не говорим само за калориите, които изгаряте, а за адаптацията, която тялото ви трябва да извърши, когато тренирате редовно. Именно това пренастройване на всички негови системи може да увеличат способността ви да изгаряте повече мазнини, без дори да се опитвате. Когато тренирате редовно, вашето тяло работи по-ефективно при доставянето и извличането на кислород, а това от своя страна помага на клетките да изгарят мазнини по-ефективно. Системните упражнения ще подобрят обмяната на веществата, позволявайки на мастните киселини да се движат по-добре през кръвта и в мускулите. Така мазнините стават по-леснодостъпни, за да може организмът да ги използва.

Чрез редовните тренировки ще увеличите размера и броя на митохондриите, които представляват нещо като клетъчни електроцентрали, които осигуряват енергия във всяка част на тялото. Ето защо, когато решите да се упражнявате, дори да не виждате резултати в началото, знайте, че това е едно от най-добрите неща, които можете да направите не само за тялото, но и за духа и здравето си. Не губете кураж и не се отказвайте!

Горете мазнини с кардио с различен интензитет

Ако сте нови в света на тренировките, със сигурност сте чували, че трябва да правите кардиоупражнения. Мнозина смятат, че за да се изгорят по-ефективно мазнините, за предпочитане е да се правят високоинтензивни кардиотренировки. Всъщност обаче, ако комбинирате няколко вида от този тип натоварване, това може да ви помогне да стимулирате по-добре всяка една от системите на тялото си, да се предпазите от наранявания и да избегнете скуката и рутината. Комбинирайте високоинтензивни кардиотренировки (при пулс от 80% - 90% от максималната сърдечна честота), заедно с такива със средновисока и ниска интензивност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
16: Съгласен съм с това, което си написал по-долу, но това просто потвърждава тезата ми, че статията е безсмислена. Тя реално казва - ако искате да отслабнете - тренирайте. Това е все едно - като сте гладни - яжте. Дори и твоя коментар по-долу е много по-смислен, въпреки че е 2 изречения. Това, което имах предвид е, че на всички е писнало от глупави статии от типа - тренирайте или променете си диетата. Отслабва се и с много други методи, но защо ли да си правят труда да проучват.
16
1
 
4
 
! Отговори
До 13: преди 10 месеца
Ти очакваш някой да дойде у дома ти и да ти проведе тренировката? Сам трябва да си търсиш източниците, да не говорим, че в YouTube е пълно с безплатни програми от времето на КОВИД пандемията. Ето ти като начало - поне за 2 години комплекси от упражнения с дъмбели (купуваш си двойка по-тежки и по-леки). Потърси в тубата и Гугъл за Caroline Girvan, нейните комплекси са от 10 седмици, има за начинаещи и по-напреднали, става както за мъже, така и за жени.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 13 - Не, не е напълно безсмислена. Вкъщи е лесно, да поддържаш мускулна маса (не говорим за гига батки с по 50 ръка ...), но за смъкване н акила си трябва бягане.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До VladTepes - Бил съм на 8%. Не е приятно ама хич.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може и да могат, но аз не видях никъде в статията да се споменават домашни тренировки и предложения за тях. Да не говорим, че килограми не се смъкват само с физическа активност. Статията е непълна и безсмислена.
12
2
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Работещи хора над 40 години могат да намерят вариант за домашни тренировки, физическа активност в почивните дни и т.н.
11
1
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
До Анонимен и Бау8-12% мазнини за мъже и 14-18 за жени е ниво професионален спорт, надолу е опасно за здравето. Съответно под 5 и 10% има пряка опасност за живота.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Топят се с мотиката!
9
3
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 10 месеца
Натрупаната Сланинка сама се Топи с Новите Цени на Храните, благодарение на ППДБТ, всички скоро ще сте като Извадени от Ауцвиц - Стройни без Сланинки!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
23 - непонятно е обяснено, защото ги превеждат от чужди сайтове и то чрез разни софтуери или google translate. Изобщо цялата статия е един виц. "Искате да отслабнете - ами тренирайте". Смях. Не че отричам ползата от тренировки, но къде са ви решенията за работещи хора над 40 години, да речем? Някакси не ги виждам във фитнеса. Трябват реалистични решения. Да не говорим, че върху теглото влияят и много други фактори като психическо състояние, стрес и т.н. Абе, некадърници.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Телесни мазнини под 8%" - За жени под 13% е смъртоносно. За мъже 8% е атлетична форма.
6
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 10 месеца
Нищо не е написано човешки, на понятен за обществото речник! Обяснете кратко - Искаш мускули - тренираш тежко! Искаш отслабване - тренираш леко и интензивно с голям брой повторения! Телесни мазнини под 8% - влизате в режим ,,червено", тоест, опасно за здравето! Всяка жена е престъпно привлекателна, когато пропорцията между талията и ханша е в съотношение под 0,80! Без значение на габаритите!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Най-сигурен метод - Сигурен е, но не винаги е толкова ленсо приложим, особено като се почне с деца, повеч рабтоа, възрастни за гледане. Едно време се чудя, как имах по 3 часа за тренировки и готвене ... сега ако не е няакви полуготови фабрикатни, ще е поръчано отнякъде. "Кето" опциите са масово гадни и скъпи, така че най-често е пица. Да, не е много полезно, ама понякога имам точно 20-30 минути свободни на ден.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не мога да повярвам, че има статия, която всъщност дава полезна инфорамция. Само ще добавя още нещо - освен ако не се готвите за тежки състезания и не трупате мускули - режете яко въглехидратите. Най-добрата диета, да влезеш във форма, да имаш енергия и да не се чувсваш отпаднал постоянн е - Пилешко, броколи и ориз, чат пат кашкавал, сирене и зелена листна маса. Не е много приятно и вкусно, когато си само на него, но дава суепр резултати.
3
2
 
10
 
! Отговори
Най-сигурен метод преди 10 месеца
Не допускай натрупване на излишни мазнини.
2
0
 
6
 
! Отговори
Навитак преди 10 месеца
Мише, има и неописани в статията методи, ама ти си знаеш.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"На първи прочит това може да ви звучи безсмислено или пък очевидно." - Ако това ти изглежда безсмислено, не знам кво а ти кажа.