Алън Айверсън е най-добрият реализатор, Гарнет – най-добър борец в НБА

Първите мачове от плейофите ще се изиграят в събота (23 април)
21 апр 2005 15:16,
Алън Айверсън е най-добрият реализатор, Гарнет – най-добър борец в НБА
Алън Айверсън
Късно снощи приключи редовният сезон в Националата Баскетболна Асоциация. След изиграването на 82 двубоя Алън Айверсън (Филаделфия) остана начело при реализаторите със средно 30,9 точки на мач, следван от гарда на Ел Ей Лейкърс Коби Брайънт, който има в актива си по 27,4 точки средно на двубой. Трети в класацията е крилото на Кливлънд Леброн Джеймс, а четвърти е първият европеец Дирк Новицки (Далас) с 26,2 точки на мач.

С 13,5 борби средно на мач Кевин Гарнет е най-добрият борец в НБА за редовния сезон. Крилото на Минесота изигра всичките 82 мача за своя отбор, като освен това постигна и 22,2 точки средно, което го подрежда на 13-та позиция с 5,7 асистенции и 1,47 откраднати топки.

Бен Уолъс (Детройт) е на втора позиция в подреждането с 12,2 борби, докато трети с 11,3 овладяни топки е Шон Мериън (Финикс).

Стийв Неш (Финикс) убедително спечели титлата за най-добър подавач с 11,5 асистенции на мач. Бревин Найт (Шарлът) се нареди на втора позиция с 9 паса, докато гардът на Ню Джърси, Джейсън Кид, е трети с 8,3 асистенции.

Въпреки, че играе на поста крило Андрей Кириленко е номер едно при чадърджиите в НБА със средно 3,32 чадъра на мач. Крилото на Юта изпревари в подреждането Маркъс Кемби (Денвър), Тим Дънкън (Сан Антонио) и Тио Ратлиф (Портланд).

Едва 13 баскетболисти постигнаха трипъл-дабъл постижения (повече от десет точки, асистенции и борби) по време на сезон 2004/05. Гардът на Ню Джърси Джейсън Кид е рекордьор с осем трипъл дабъла, докато Коби Брайънт и Леброн Джеймс останаха с пет и четири постижения.

Първите мачове от плейофите ще се изиграят в събота (23 април).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации