Най-прогресиращият баскетболист в НБА отива в Милуоки Бъкс за $47 млн.

Бъкс се присъедиява към Майкъл Ред и Андрю Богът в "Елените"
10 юли 2005 11:38,
Най-прогресиращият баскетболист в НБА отива в Милуоки Бъкс за $47 млн.
Боби Саймънс. Снимка: АП

Милуоки Бъкс внезапно се превърнаха в най-желаната дестинация в НБА. Само 48 часа, след като свободният агент Майкъл Ред отхвърли офертата на Кливлънд и предпочете да остане при „Eлените” заедно с избраният за новобранец No. 1 Андрю Богът, свободният агент Боби Саймънс изрази желание да се присъедини към тима.

Агентът на играча Майк Бартейщайн, каза пред АП, че е договорил договор за 47 млн. долара за следващите пет години за Саймънс.

Бившият играч на Лос Анджелис Клипърс бе обявен за най-прогресиращия баскетболист в лигата през миналата година, след като наниза 16,4 точки, овладя 5,9 борби и подаде 2,7 асистенции средно на мач в четвъртия си сезон в лигата.

Бъкс гласяха Саймънс за заместник на Ред, в случай, че той подпише с Кливлънд Кавалиърс. В четвъртък Ред постави подписа си под договор за 90 млн. долара за следващите шест години.

Генералният мениджър на клуба Лари Харис освободи голяма част от бюджета през миналия сезон, след като изпрати Кийт ван Хорн в Далас (16 млн. долара годишна заплата) и изтъргува гарда Майк Джеймс в Хюстън.

След 30 победи и 52 загуби треньорът Тери Портър бе уволнен от Милуоки, а на негово място в петък бе назначен Тери Стотс.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации