Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата

Олимпийската ни шампионка иска оставката на шефа на федерацията
Обновена: 14 фев 2012 15:04 | 14 фев 2012 10:35, Красимир Ангелов
108
Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сериозен скандал се заформя в родната спортна стрелба в последните дни.

След като в края на изминалата седмица Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, звездата в спортната ни стрелба се закани, че няма да стреля за България на Олимпиадата в Лондон това лято, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка.

"Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава", категорична бе Гроздева пред bTV.

Златната ни медалистка от Сидни 2000 и Атина 2004 обясни, че действията на Шишманов са целенасочени, като целта му е чрез изключването на клуба на Гроздева да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март.

По думите на спортистката така се подсигурявал само с клубове, които са му верни, а тяхната подкрепа купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

"Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега, вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия.

Държавата е отпуснала достатъчно и не ощетява най-добрите. Но те минават през федерацията и не достигат до нас”, разказа олимпийската шампионка.

Мария Гроздева отбеляза, че посочената причина за изключването на клуба й според шефа на федерацията била липсата на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства.

Гроздева обясни, че е пропуснала двата шампионата през миналата година, защото е била на турнир в чужбина по същото време.

От своя страна Камен Шишманов обясни, че според правилника на федерацията всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност.

Той уточни, че олимпийската шампионка може да продължи участията си от името на федерацията, но в само международни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Петкова преди 12 години
Не съм в този спорт, но ми е чудно защо федерацията не направи вътрешния си календар така, че да може да се хармонизира с международните участия на спортистите. Разбираемо е, че те не могат да бъдат на две места едновременно, а за самите спортисти е полезен международния опит.
86
0
 
3
 
! Отговори
лош пророк преди 12 години
Типично по български ! Преди години прогонихме най-добрият си треньор Иван Абаджиев и леквидирахме щангите.Сега обиждаме и унизяваме най-добрата си състезателка по стрелба.Дано последствията да не са същите!
85
3
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
ми и Ставийски и Боевски са шампиони, и заради тях се е вяло българското знаме. те за това са получили достатъчно пари и облаги. ганьовското е, че някои хора като се видят с пари се самозабравят и мислят, че всички са им длъжници. пък тая какво да я уважавам, когато тя не се уважава - чухме я в едно риалити, как псува като каруцар.
84
1
 
4
 
! Отговори
Мангалчо преди 12 години
Ако Марийка не иде на олимпияда, аз пък няма да ида на избори за кмет на наше село следващия път.
83
4
 
3
 
! Отговори
Стрелец преди 12 години
Простакесата се взема прекалено на сериозно.
82
2
 
6
 
! Отговори
Гъго преди 12 години
Ей, *** тва *** нищо хубаво няма да измисли. Такава била Гроздева, онакава била...Каквато ще да е, всеки има право да е човек, да прави грешки и тнт, НО! Мария Гросздева е 2 (два) пъти ОЛИМПИЙСКА ШАМПИОНКА, заради нея е звучал българският химн и сее веело българското знаме...... Така че, каквато и да е, заслужава уважение, особено от такива сополи като вас - плювалници!!!!!
81
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
демек, Мария казва, че клубът й е по-важен, отколкото участието на България в олимпиадата.
80
3
 
16
 
! Отговори
michel преди 12 години
не знам защо ми сложихте минуси, фактите са такива - народът 2001-2006 живееше по-добре от сега!
79
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А съм ЗА Мария. Много ясно :)
78
6
 
24
 
! Отговори
Ime преди 12 години
88 Много си ***. За нея не е проблем да се състезава, почти всяка държава в свет ще я приеме да се състезава за нейно име. Колко наши борци и състезатели по вдигане н тежести излизаха с арабски знамена на състезания... Но това е въпрос на самоуважение и гордост, ама какво ли разбират от тях *** като теб...
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анонимен,много си ***,за доказателства-най-елементарното е да напишеш именото на тоя *** Шишманов и ще ти излезе от коя партия е! news.plovdiv24.bg/301738.htmlЕто ти и биографията му в сайта на мвро-ние vmronie.bg/?ctrl=councillors&action=show&id=13 Чети и не бъди *** *** ,който само плюе.***!Всички *** *** се наредиха на софрата и най-вече предателите от мвро,които не само се предават едни други,но и застават срещу най-изявените български спортисти.
76
5
 
6
 
! Отговори
michel преди 12 години
2004-та беше много хубава година не само за спорта ами изобщо и за България. Тогава и Мария, а и политиците ни караха да се гордеем, че сме българи.
75
0
 
16
 
! Отговори
брб преди 12 години
Абе генарал Нонка Матова не си е променила нрава както гледам. Преди години на Чералица караула не моеше да я обуздае тая *** злобна като се нафиркаше и хукнеше по сутиен из парковата зона. Хайде да си седне на *** че някои хора още помнят че даже май и снимков материал имат.
74
5
 
32
 
! Отговори
поздрави преди 12 години
БРАВО,МАРИЯ !Отстоявай до край позициите си ! Възхищавам се на характера ти ! Неслучайно си достигнала спортния Олимп .Защо ли , повече българи не са като теб ?!
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дай доказателство че не гербераст, а член на ВМРО ,кухар?
72
33
 
20
 
! Отговори
AA преди 12 години
Стига с тия разглезени спортисти! Стига с тези държавни (събрани от нас!) пари за спорта! И стига с това прославяне на родината - каквото правят го правят за себе си! Никой не им дължи нищо! Да го направят както в цивилизованите страни - ако иска да се състезава, да си намери спонсор и да прави реклами!
71
10
 
20
 
! Отговори
моля преди 12 години
Моля цървулите,които само чакат да стане нещо и да оплюят ГЕРБ да са наясно,че *** Шишманов е активист на ВМРО-НИЕ!И няма нищо общо с ГЕРБ!Той по селски начин купи в Пловдив титлата Спортист на Пловдив са своя клуб,на който е и председател!Така че-***-това не е акция на ГЕРБ,това е акция на подобни на вас ***-анонимници!Който не вярва-да провери сам, а не само да лае като ***!
70
5
 
43
 
! Отговори
само така преди 12 години
Само така Мария. Уважавай себе си, което означава и уважаваш Родината си. Досега сега си се справяла, направи го и сега. Някой си ще ти нарежда какво да правиш!? Нещастници. Къде е Свилен Нейков? Няма ли да постави опонентите на Мария по местата им. Да се заяждаш с човек, който носи слава за България е твърде нахално и безкрупулно!!!
69
41
 
8
 
! Отговори
върл гърбараст преди 12 години
охоо ква е тая шматка!?!? била ми Олимпйиска шампионка някаква ама ха де , ние решаваме гърбарастите ,какво ще става вече в Герберистан! както знаете дами и господа всичко е ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ! така че спокойно ,всичко е наред!
68
5
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
82 това задължително условие ли е ? защото съм сигурен, че тя ще се справи и като шеф на федерацията. една жена, която гледа три деца и едновременно тренира и носи медали, ще се справи със всичко. та, все ми е едно кой е шеф на федерацията, стига той да не допуска да се краде безобразно

Спонсорирани публикации