Универсалният боец Бойко

Премиерът не позира само с шампионите, той един от тях
2 юни 2012 18:30,
278
Универсалният боец Бойко
Премиер и президент: Бойко Борисов и Георги Първанов са яростни противници в политиката, но на футболния и баскетболния терен са били съотборници. Снимка: Булфото
Със спечелването на Купата на Аматьорската лига по футбол премиерът и таран на „Бистришките тигри“ Бойко Борисов не просто прибави нов трофей във витрината си. Той доказа за пореден път, че за разлика от другите политици, които флиртуват със спорта само когато трябва да позират за снимка с шампиона, той самият е един от героите. 

В спора за купата формацията на министър председателя срази тима на „Две Могили“ с 2:1, при това на Националния стадион „Васил Левски“. 

 
Хладнокръвният иначе финансов министър Симеон Дянков така се беше разпалил по самоотвержената игра на Борисов, който игра пълните 90 минути и асистира за победния гол, че издигна фенски плакат. „Тигрите без дефицит!“
 
И как да има, та неговият лидер беше избран за Футболист на България за миналата година. При това  беше предпочетен за сметка на милионера и световна звезда на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов.
 
Борисов триумфира не само във футбола. Върти за трофеи ракетата за тенис,  а сред славните му съперници е и най-младият шампион на „Уимбълдън“ - Борис Бекер.

Когато не му се играе с топки най-рейтинговият мъж и политик на републиката вдига тежести.


Да те хвали Берлускони
 
От мускулите на премиера се възхищават и именитите му колеги от цял свят. Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони му пипа бицепсите при една от визитите у нас, хвалейки го на всеслушание колко бил як.

Като равен с равен в успешната му трансформация от спортист в политик го намира носителят на черен колан по джудо, самбистът и запален хокеист Владимир Путин.

Бившият губернатор на американския щат Калифорния Арнолд Шврценгер (7- кратният „Мистър Олимпия“ като №1 в културизма) също остана впечатлен от габаритите на Борисов. Той пък върна жеста, подарявайки му пищов от Априлското въстание.
 

Берлускони, Путин и Арни обаче знаят, както бабите в Банкя,  че голямата спортна страст на Борисов е каратето.
Той има седми дан и черен колан, бил и национален треньор в този спорт. Дори е  наставлявал Алексей Петров.

Около президентските избори дори се коментираше кой от тях ще победи при евентуален сблъсък в залата. Самият Борисов заяви пред Николай Бареков, че двамата с Петров „са се били много – и на тепиха, и извън него“.


Сблъсъкът на гладиаторите-политици
 
Заговори се и за цял турнир от преки сблъсъци на политиците-шампиони в бойните спортове, след като евродепутатът и основател на Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД) Слави Бинев афишира, че би участвал в двубой с Борисов. Архонтът е европейски шампион по таекуондо и има пети дан.
 
„При всички случаи аз съм на линия. Той е длъжен да участва, за да демонстрира, че все пак контролира положението“, заяви на всеслушание Бинев. 
 
Друг отцепник от „Атака“ Павел Чернев и учредител на гражданско формирование за натиск „Свобода“ също беше обявен за фаворит в "Сблъсъка на гладиаторите" в качеството си на джудист тежка категория.

Първанов оспорва спортната корона 

 
Иначе на Борисов по рейтинг като спортист сред политиците съперничи единствено доскорошният президент на републиката Георги Първанов.
 
Двамата дори играха заедно през 2007 г. на Националния стадион в благотворителен мач между политици и звездите от световното първенство в САЩ'94. Набраните средства отидоха за домове за деца-сираци.
 
Те бяха съотборници и на баскетболното игрище през 2004 г. В благотворителния мач между „Майсторите и „Великаните“, наред с шефа на „Лукойл България“ Валентин Златев и големите имена на един от най-обичаните спортове у нас като Тодор Стойков. 
 
Главоболия не с противниковата защитници, а политическите опоненти пък донесе на Първанов третата му спортна страст – лова и убитият в Узбекистан архар. 
 
Иначе Цар футбол си остава №1 по спортна страст за повечето политици
 
Всяка съботна сутрин бившият столичен кмет Стефан Софиянски обува гащетата и гуменките и играе две полувремена по 60 минути на червеното игрище в Борисовата градина.
 
Евгений Бакърджиев си е нарочил неделята за футбол. Рита в двора 133-о училище “А. С. Пушкин“, зад “опашката на Коня“, пременен със синя фланелка с надпис „Гената“ 
 
Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев е запален по конна езда. Той дори беше шеф на родната федерация. По времето на мандата на Иван Костов всъщност се роди модата министрите да оглавяват спортни централи. 
 
Самият Костов използва всяка свободна минута за туризъм. Споделя и общата си страст по плуването с друг експремиер Сергей Станишев.

Двамата разтоварват в басейна на елитарния Спортно оздравителен комплекс „Лозенец“ към Правителствена болница.

 
Бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков също  е с талант в няколко спорта. Бил е капитан на пионерски отбор по спортна гимнастика, занимавал се и  с лека атлетика. Сега голямата му страст е тенисът – и на корт и на маса. При това печели отличия.  
 
На международен турнир за ветерани по тенис на маса в прочутия египетски курорт Шарм Ал Шейх той взе сребърен медал.
 
Политици под знака на Нике
 
Бойко Борисов (карате, футбол, тенис)
Георги Първанов (футбол, баскетбол, лов)
Слави Бинев (таекуон до)
Стефан Софиянски (футбол)
Богомил Бонев (конна езда)
Иван Костов (плуване, туризъм)
Сергей Станишев (плуване)
Огнян Герджиков (тенис на корт, тенис на маса, спортна гимнастика)
 
Очаквайте в неделя погледа на Dnes.bg върху политическите кариери на големите български шампиони. Спортната стрелба и художествената гимнастика с най-много депутати!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
2
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Мой познат, бивш гард в НСО, ми е казвал че параванката е учудващо честен и коректен на терена, подава, тича колкото може и уважава охраната като спортисти(игра за кеф на Евксиноград). Обаче боко бил ужас. Ръга се като ***, рита по кокалчетата, сам си дава дузпи, и ако не спечели ще се разреве... А за седмия дан по карате... пълна смешка, сам си го дал в полицейската школа. Праните *** се страхувал от слави бинев като от дявол, много бой бил ял навремето... Не са стока , но боко е най-зле.
226
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
този само се хвали,той друго не знае.много обича да го хвалят,а той /бойко борисов/обича много да плюе по този или онзи и се занимава с пълни глупости,също много обича властта,не може да и се нанасити,като на хубава жена.
225
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тъй наречения "универсален" ще ни продаде успешно, започна вечещо никой нищо не пише по тая тема ? кротко и мирно си правят каквото искат (разбирай за каквото им плащат), а на народа подхвърлят дъвки и пуканки
224
14
 
2
 
! Отговори
оооох преди 11 години
голяма завист голямо нещо, но на Бобо му е през това и оттатък. Вийте, дерете се, дращете, той си води партията и държавата напред и хич не иска и да знае за гладните червени ***.Дори Първанов му завия,цитирам по памет"Завиждам на ГЕРБ, че имат ББ и като танк ги води напред./в сравнение със ***/.
223
1
 
8
 
! Отговори
дядо гроз преди 11 години
ЛЕЧИТЕЛКАТА КУИН ОТ ЕДНОИМЕННИЯ СЕРИАЛ РЯПА ДА ЯДЕ ПРЕД ВСЕМОГЪЩИЯ,ВСЕМОЖЕЩИЯ,ВСЕЗНАЕЩИЯ И ВЕЗДЕСЪЩИЯ БАЩА НА ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.ОСАННА!!!И ЗА НЕГО,И ЗА ВСИЧКИ НЕГОВИ ФЕНОВЕ,ЗАЩОТО И ТЕ СА КАТО НЕГО!ДОРИ ЗА ТЯХ-ДВА ПЪТИ ОСАННА!!!
222
2
 
6
 
! Отговори
дф преди 11 години
бойко се мисли за Роналдо хаха
221
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко един единствен на света
220
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баща ми говори така, аз държа на качеството не на количеството.А сега и на количество сме бедни вече. Само *** стават повече. Нас ще ни асимилират до 20 г.
219
1
 
7
 
! Отговори
към 359 преди 11 години
Писнало ми е от подобни конформистки теории.Нашият народ "оцелява", не се развива,изчезва, не се множи...Историята ни е пълна с предатели, а великите ни мъже са умирали самотни.Пред турския съд всички съратници на Левски се отказват от него, та един от турците му казва "Ех, Левски ефенди, за този ли народ си даде живота?" И все чакаме някой бащица с големи мускули и голяма пушка да ни спасява, а не виждаме,че неговата цел е банална и користна. Аман от малодушие и страх.
218
1
 
17
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Всички, изброени тук са ***! Начело с Бойчето.
217
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Универсалният боец Бойко, вождът на матриало, новият Ивайло, банкянският цар Тиквун!
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 262 преди 11 години
Много си прав. Тук моята истина за "истината" и моето мнение съвпадат с твоята истина за "истината" и твоето мнение. Радвам се че има хора мислещи като мен. Всичко зависи от гледната точка. Това не значи, че не трябва да имаме собствена гледна точка и да я отстояваме. Но предполагам, че този писал : "Който .... за простия народ ..." е писал за собствената си гледна точка и за тази на обществото около него. И я отстоява. Не виждам нищо лошо в това.Въпреки че не я споделям.
215
0
 
3
 
! Отговори
Мдаааа... преди 11 години
Съвременните ни политици са любители . Сандьо Джама вдигаше гири по 0.7 литра неуморно и професионално.
214
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От мускулите на премиера се възхищават и именитите му колеги от цял свят"Ееее браво. На това се вика премиер. Да те уважават хората. Да те ценят. На кой му пука, заради какво те уважават и ценят. Очаквайте скоро и Митьо Крика в политиката.
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе аз тоя филм Диктаторът вече го гледах :)
212
1
 
1
 
! Отговори
za prodalgenie преди 11 години
zna4e sledvahtite srehti hte sa evro tyrniren ma4,neka i tam da biat za da ni slyhat......
211
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който може да мисли вижда истината и се ядосва,но за простия народ ежедневното набиване в главите оформя един образ на народен човек,който е добър спортист,строи магистрали,близо е до хората и обикаля с всички министри ако някъде стане бедствие.На това му се казва демагогия.
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов и Георги Първанов винаги са били съотборници в политиката , но на футболния и баскетболния терен са са яростни противници.от една не подкупна медия :)
209
1
 
21
 
! Отговори
ИВАН_СОФИЯ преди 11 години
ПОРЕДНАТА *** НА ДНЕС.БГ КЪМ МУТРАТА ПРЕМИЕР!
208
0
 
0
 
! Отговори
Трипер преди 11 години
Ловът не е ли спорт?

Спонсорирани публикации