На потъналия кораб с мигранти имало 950 души

Трафикантите заключили хората в трюмовете, разказва оцелял
Обновена: 20 апр 2015 14:17 | 20 апр 2015 08:04,
43
На потъналия кораб с мигранти имало 950 души
Снимка: Архив Reuters

На кораба с мигранти, потънал край брега на Либия, е имало 950 души, заяви оцелял от корабокрушението бежанец от Бангладеш пред прокурор в италианския град Катания.

Още по темата
"Бяхме 950 души на борда, включително между 40 и 50 деца и 200 жени. Трафикантите заключиха хората в трюмовете и им попречиха да напуснат кораба", цитира ДПА бангладешеца, който бе пренесен с хеликоптер до болница в Катания.

По-рано италианските власти съобщиха, че според оцелели на кораба е имало 700 души. Асошиейтед прес посочва, че не е ясно дали един и същи оцелял е съобщил за 700, а след това за 950 души.

Засега по данни на италианските власти при корабокрушението са загинали 24 души, а 28 са спасени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Роси преди 9 години
И аз като 21 се възмущавам от тия натрапчиви реклами които ми се появават от двете страни на монитора олитвам се да ги затворя а те се отварят ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СТИГА ВЕЧЕ ПИСНА МИ
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много мъже на тия кораби! Какво ще правят в Европа? Те имат съвсем друг начин на мислене. Повечето хора тук не са живели в арабска държава. В тях най-важно е религията. Когато се срещнат с нов човек в Малазия, първият въпрос на местните е "Каква ти е религията"? Това е нещо като "Откъде си?" Техният свят е двуизмерен--мюсюлмани и не-мюсюлмани. Освен Корана друго не учат. А малкото образован елит няма нужда от тия лодки.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СидниПише се expat, не expath. Подготовката на имигрантите в Австралия по английски като втори език куца нещо.
16
2
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Аз нямам намерение да чета корана и не ми е работа. Искам само да пиша, че независимо какво пише вътре, мусюлманите трябва да се опитат да се държат като цивилизовани хора. Ако по религиозни или други причини това им е невъзможно, тогава просто нямат място в цивилизовани страни. Да си отидат в страните, където ги толерират и да си ядат пясък. Когато отидат в християнска страна, трябва да се интегрират, а не да образуват гета и да ругаят хората, които ги хранят. Това е човешко поведение.
15
1
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Необходимо е отговорна политика със имигрантите, тия от Еврогейския със тяхната мижитурска политика са пряко виновни за тия трагедии, на кандидат имигрантите да се заяви отговорно нямате място тук, и който се домъкне ще бъде върнат там от където е тръгнал, но НИКОЙ няма да остане. и изведнъж имигрантите ще изчезнат.
14
2
 
10
 
! Отговори
антиястреб преди 9 години
а не може ли да ги качим на кораб и обратно в родната им Африка - примерно на мястото откъдето са тръгнали? то на сателитните снимки става ясно откъде са тръгнали, естествено? Ако има воля - решенията са очевидни. Така просто потапят бялото население в мизерия и страх с тези черни орди които прииждат. това е тактиката на гетото, на кибуците и на страха, всички знаем кой я е измислил и прилага и досега!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тази агресивна рекламна политика си губите читателите.Сяда човек да прочете една-две новини, и му отнема 20 минути защото постоянно има поп-ъп реклами, клипчета и всякакви други неща, които да те разсеят от основното - а именно да прочетеш новините...Предполагам не съм само аз на мнение, че сте станали прекалено алчни...не ви ли стигат банерите?
12
2
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Понеже става въпрос за религията.... Никоя религия която призовава своите привърженици към насилие спрямо другите хора не може да е вярна. Религията е въпрос на убеждение, а не на сила. Да убиеш друговерец е същото ако убиеш човек от твоята вяра. Не съм чел корана, но ако в него наистина има пасажи, където се призовава към насилие, трябва да бъде забранен поне където може. Няма друи аргументи.
11
2
 
19
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Не е трагично, че идват хора. Проблемите са други. Повечето от тези хора нямат никъкво или много лошо образоване. Много малка част от тях имат желание да работят, защото социалните помощи им стигат да живеят много по-добре от там от където идват. Другия проблем е религията им. Безработни и от скука тези хора се радикализират. Има и друга част, които са просто криминални. Аз нямам нищо против хората, да идват, но да учат и работят. Да си плащат данъците и осигуровките. Да се държат просто човешки
10
10
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
14 ТИ Само , че хората са едни и същи в арабският свят ,, Религия казваш // сатанинска // А нима християнството ,което се дели на безброи секти е права вяра ?
9
2
 
26
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Съжалявам за удавените. От друга страна тези хора идват от Бангладеж в актуалния случай. Никой не ги е качил на този кораб на сила. Тези хора идват в Европа за да използват социалните придобивки и медицинското осигуряване. Познавам лично фамилия от Афганистан в Германия. Тази фамилия е от първата афганистанска война- 1976 г. Имат проформа бизнес със стари метали и най-малко 10 деца. Живеят от детски и от социална помощ вече трето поколение. Не става така. Не е честно спрямо работещите.
8
15
 
6
 
! Отговори
666 преди 9 години
Защо християните са хора а мюсолманите НЕ са хора ???? Мюсолманите ги убиват те отвръщат с същото Тук в Булгария хората УЖ са смели и всичко знаят ПЪК БЕДНИ И СТРАХЛИВИ РОБИ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА В ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ В Булгария останаха само страхливците , полицаи и военни
7
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ЛьольоАре ко *** занимаате с тия, да са мислили преди да се качат в лодката. У лево.------------------ Ти не беше ли некъф охранител на дискотека, дето нямаше пари за жена и деца?
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон за загиналите ХОРА . Напредъка на човечеството е благодарение на МАТЕМАТИКАТА И АРАБСКИЯТ СВЯТ МАТЕМАТИКАТА СЕ СЪСТОИ ОТ// 1234567890 // ТЕЗИ ЦИФРИ СА ИЗМИСЛЕНИ ОТ АРАБИТЕ До къде ли щеше да стигне човечеството с РИМСКИТЕ ЦИФРИ
5
6
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
700 милиона, пардон.
4
4
 
10
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До КукувицаАма ти верно ли? 700 милиарда????? А стига уе
3
4
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Кът ни моат да плуът, де са тръгнали? Аре ко *** занимаате с тия, да са мислили преди да се качат в лодката. У лево.
2
10
 
14
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Африка има 700 милиарда население. Това значително превишава населението на Европа. Не е възможно всички да се вземат в Европа. В един момент не трябва да се пускат повече преселници в Европа. Аз предлагам този момент да е СЕГА!Вземете Кръста!
1
5
 
17
 
! Отговори
Боже, каква... преди 9 години
.... траггедия! Трафикантите са масови убийци!

Спонсорирани публикации