Смела жена, изумително куче! Едно докосващо видео!

Даниел и кучето Самсон показват какъв е животът на един аутист
Обновена: 16 юни 2015 21:53 | 16 юни 2015 21:45,
19
Смела жена, изумително куче! Едно докосващо видео!
Снимка: YouTube

Една невероятно смела жена със синдром на Аспергер се решила да направи видео на един труден и депресивен момент от ежедневието си с надеждата да повиши осведомеността за това, какво наистина се случва с един човек, когато страда от разстройство от аутистичния спектър.

Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичен характер, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси. Разстройството се характеризира със същите нарушения, каквито се описват и при аутизма – наблюдава се стериотипен модел на поведение и повтаряне на едни и същи дейности, които се набиват до такава степен в съзнанието на страдащия, че той е безсилен да ги промени, въпреки че осъзнава тяхната вреда.

Даниел Джейкъбс публикува кадрите в Youtube, където разкрива този интензивен личен момент, като помоли всички гледащи да я разберат и да не я съдят строго. Най-вълнуващото във видеото е участието на нейното куче Самсон, което е специално обучено да я спре да се самонаранява. Милият Самсон всячески се опитва да спре ръцете й, когато жената посегне да се удари, като ги бута с лапите си.

Видеото започва с Даниел, която стои, плаче и удря гърдите си с юмрук. Самсон веднага скача и използва лапите си, за да дръпне ръцете й надолу.

Даниел продължава да ридае и започва многократно да удря главата си. Но Самсон не се отказва, а продължава да се опитва да помогне на стопанката си.

Когато жената накрая се свлича на земята, омаломощена от собствената си съдба, която неудържимо се стоварва върху нея, кучето започва да я обсипва с целувки, давайки й цялата любов на света.

Видеото на Даниел е гледано над 600 000 пъти, а хора от цял свят плачат заедно с нея. Хиляди й благодарят за разкриването на тези кадри, като я определят като изключително смела жена. Предупреждаваме ви, че кадрите са много тъжни и разкриват истинската болка и начин на живот на хората, с традащи от аутизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
5
 
! Отговори
Антон преди 8 години
Предварително се извинявам за това което ще кажа. Не разбирам защо ме занимават с тази Даниел ли е каква е. Тя има куче което да и обръща внимание. Да погледнат малко нашите си аутисти които в специализираните заведения дори и мухите не им обръщат внимание. Ама нали, защото тя може да го качи клипа си в youtube става сензация, а наще нека мрът в забвение! Отново се извинявам, но ме е яд как забравяме нашите си проблеми, а обръщаме внимание на чуждите.
11
1
 
9
 
! Отговори
bez преди 8 години
Obicham kucheta! Vednuj shte go nahranish, cyal jivot shte te pomni. Za razlika ot horata.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой на теб *** "Боян" ти каза, че преводът на заглавието е от клипа!! Докосващо си е българска дума, аман от хора, дето все реват за глупости, а не виждат по-важното в случая! Видеото дали трогва, дали докосва все едно, важното е социалното му послание да достигне до *** като теб, да вземеш да понаучиш нещо за различните хора!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да пази Господ
8
7
 
4
 
! Отговори
Боян преди 8 години
буквален и грешен превод, вместо "трогателно видео" е преведено "докасващо видео" от англ. "touching video"
7
19
 
3
 
! Отговори
Ева преди 8 години
Аутистите не могат да общуват с животни ....дори се страхуват от тях ....
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вуйвото казва се естествен отбор на видовете. Ако искаш и на латински да ти го напиша... подбор се прави когато не е естествено, ама май ти си от тези видове дето и да им обясняват няма смисъл...
5
3
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Вуйче , научи първо отбор ли е , подбор ли е , и тогава се изказвай
4
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме разбирайте погрешно, но естественият отбор си е нужен и не напразно в природата само най-адаптивното оцелява, всичко изкуствено поддържано рано или късно се "срива". Животните също имат чувства и чувство за стадна отговорност, но преди всичко за тях е важно стадото да се отчисти от негодните с цел да просъществува и да се осигури продължението на стадото.
3
9
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Indeed
2
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната доза глупост.
1
0
 
5
 
! Отговори
до Неа преди 8 години
можеш да гледаш клипа на :https://youtube/watch?v=0M7PuuukzxY

Спонсорирани публикации