Сизър Милан: За разлика от хората, кучетата обичат безусловно!

Говорещият с кучета пред Dnes.bg преди гостуването му у нас
13 мар 2017 10:45,
68
Сизър Милан: За разлика от хората, кучетата обичат безусловно!
Снимка: Reuters

Сизър Милан, известен у нас като Говорещият с кучета, ще гостува в София с образователно и забавно шоу на живо, в което ще представи уникална техника за създаване на спокойна връзка между стопани и кучета. Какво да очаква публиката на 23 март в зала "Арена Армеец", на какво могат да ни научат кучетата и какво ги прави най-добри приятели на хората?

Вижте какво сподели Милан пред Dnes.bg в интервю, направено със съдействието на организаторите от Loud Concerts.

Ще представите голямо шоу в София. Какво да очаква публиката?

Публиката трябва да очаква наистина страхотно шоу. Това е едно от най-любимите ми представления. Хората ще се насладят на наистина страхотни демонстрации. Те ще имат и образователен аспект. Шоуто се казва "Once Upon a Dog" ("Имало едно време едно куче" - бел. ред.). Ще представим много неща, които хората могат да научат колко лесно е да се живее с куче. Всеки иска да има своята приказка, когато има куче. А това е много лесно.

Може ли да се променят навиците и характера на кучето просто с една демонстрация?

Навиците - да. Винаги казвам, че тренирам хора, защото хората са по-трудни за променяне. Запомнете, кучето иска да има щастлив живот. А това зависи от човека, защото кучето живее с него. Затова винаги се стремя хората да разберат, че това е тяхна отговорност.

Защо винаги се стремим да приписваме човешки черти на кучетата? Това грешно ли е?

Разбира се! Кучето има своя идентичност. Аз като човек искам да бъда приеман като такъв. При кучетата е същото - те искат да бъдат възприемани като кучета. Когато приписваме човешки черти на кучетата, не им правим услуга, нито им помагаме. Като се държим с кучетата, като с хора, това ги обърква.

Какво можем ние хората да научим от кучетата? Кои са най-популярните грешки, които правим, когато отглеждаме кучета?

Кучетата са много честни. Не знаят как да лъжат. Те те обичат не заради това какво имаш, а заради това, което си. Дори и да нямаш никакви пари, те пак ще те обичат. Не се интересуват дали имаш някакво увреждане, нито дали си красив или грозен. Те обичат безусловно. Това трябва да научим ние хората от тях.

Най-голямата грешка на хората днес е, че се държат с кучетата като с хора. Ако не разбираш какви са истинските нужди на кучето и се държиш с него като с човек, ти си мислиш, че то ще се радва, ако му купуваш играчки и храна. Но кучето всъщност се радва, ако тича, ако има някаква работа, цел. То обича да се чувства ценно и ценено.

Смятам, че кучетата обичат да заработват неща - храна, вода. Не обичат да ги получават безплатно.

Кое е качеството, което прави кучето най-добър приятел на човека?

Безусловната любов е на първо място. Те знаят как да обичат някого, който иска само най-доброто за тях. Те уважават, доверяват се. Те искат да са част от семейството. И да бъдат щастливи. Това за мен са основите на всяка една връзка. Много хора имат партньори или семейства, но не са щастливи. А хората, които имат кучета, са много щастливи, защото кучетата наистина оценяват простите неща.

Как и кога се появи интересът ви и започнахте да се занимавате с кучета и техните собственици?

Винаги съм обичал животните и кучетата особено. Пораснах във ферма. Развих разбиране към животните. След това осъзнах, че мога да уча хората как да общуват с кучетата, как да променят животните им. След това се случиха нещата с предаването и показах на цял свят, че мексиканец може да говори на хората за кучетата по различен начин. Светът ме нарече "Говорещият с кучета", но аз съм просто един човек, който разбира по различен начин кучетата.

Има ли породи, с които се работи по-лесно или по-трудно?

Не. Те всички са кучета. Не работя с породи, аз работя с кучета. При хората също има различни раси. Те всички се нуждаят от вода, храна, подслон, любов и семейство. Това не зависи от расата. При кучетата е същото. Никога не ме е интересувала породата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
До 52 от 48 преди 7 години
Тия дни и аз гледах нещо подобно. Явно това за 30% ми е убягнало.Относно черно-бялото виждане, нещо не ми се струва много убедително. Знам какво даваха и как *** посегна към червения плод, а птиците се насочваха към узрелите плодове на дърветата. Но в крайна сметка никой не е гледал през очите на куче и/или котка, всяко друго доказателство е косвено и е в резултат на съждения и умозаключения.Но за несъстоятелността не се броят хилядите доказателства ЗА, стига и едно единствено ПРОТИВ.
42
6
 
1
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
Ако само на това си способен, жалко.Знаеш добре, че със същия успех може да настъпиш и човешко такова, особено в подлезите на автогарата и централна гара, както и из парковете и около блоковете...
41
1
 
6
 
! Отговори
В преди 7 години
Колко прости хора има в тази държава.Първо се запознайте с работата на човека и след това коментирайте. Нямам думи, поредното доказателство, че хората тук са озлобени и прости.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 48Чесно да ти кажа, като гледам телевизия, вместо пропаганда, холивудски простотии и чалга си пускам научнопопулярните канали. Мисля, че нешънал джеографик са сериозен и научно ориентиран канал. От там ми е информацията. Ако те твърдят неистини, значи и аз го правя.
39
1
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
Не ми е много ясно откъде вземаш тези 30% редуциране.Спор няма, че през последните хилядолетия, социумът и начинът на живот на човека са подменили доста от околната среда на кучето и с това най-вероятно са и допринесли за понижените дразнители и вероятно до някакво по-слабо развитие на някои центрове на специфичните навици, но не мисля че времето е било достатъчно за 1/3 спад.Вярно, ако сравниш теглото на мозъка на вълк и пинчер, съотношението може и да е повоче, но не е мисля, че е коректно.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето произхожда от вълка. Хиляди години селекция водят до редуциране на мозъка с 1/3. Интелигентноста на възрастно куче е колкото на едномесечен вълк. Но явно затъпяването е резултатна еволиционна стратегия, защото има несравнимо повече кучета, отколкото вълци.
37
7
 
13
 
! Отговори
Izi преди 7 години
По лошо животно от човека няма,ще ти сътвори най-големите интриги,ще те използва и ще замърси околната среда с каквото му хрумне.Кучетата били цапали и замърсявали,пълна щуротия.
36
7
 
8
 
! Отговори
Izi преди 7 години
DO ПЕНЧО -Не разбираш нищо от кучета драги.И жалко ,че има много като теб-жалки човеци с подобни разбирания.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и на мен не ми е прятно да гледам майки с деца, за това не ходя на детски площадки! и не излизай навън и всичко ще е наред
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПенчоА аз съм ужасена, че има толкова повърхтностни и ограничени хора, като теб. И трябва да се седиш вкъщи с гнусните си роднини да си траеш!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да ти рекна бе, ако при златотърсачката условието да е с теб е злато. Това им е хубавото на кучетата, не забелязват дали си *** като гъдулка.
32
3
 
18
 
! Отговори
до № 34 преди 7 години
Знае ли Ваша милост каква е разликата между кучето и човека ? Ето тази: кучето ще го нахраниш 1 път и 10 /десет/ пъти няма да го нахраниш, но то ще запомни че си го нахранил 1 път ! При човека - ще го нахраниш 10 пъти и 1 /един/ път няма да го нахраниш и той /човека де/ ще запомни, че не си го нахранил ! Между другото нямам куче, да не си мислите, че съм кучкар !
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Както кучетата така и децата са nonsense...........
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви "важни" теми занимават плебса в Бг...........
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Котарак.............За разлика от кучелюбци като тебе,коментиращият има деца. Вие си гледайте кучетата и си живейте скапаният ви безсмислен нечовешки живот с тях........С тия разбирания ще скапеш не само твоя живот, но и живота на децата си!
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има отглеждането на куче с отглеждането на деца? Защо се противопоставя едното на другото. Имам и деца и куче, е и? Елате ми на гости неканени или се доближете до децата и ще видите какво може Източно-европейската овчарка, дали не обича безусловно семейството и как си заработва храната. Когато обаче и се каже да мирува е като коте, нежна и добричка.
27
1
 
18
 
! Отговори
Коли преди 7 години
Много сладко Коли е на картинката. Много интелигентни породи, изчезнаха в БГ. :)
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесва ми този човек, защото прави разлика между кучета и хора. С кучетата се отнася подобаващо, а не с лигавото:" Мамееее, ела да си хапнеш гранулките!". Дори някои нискоинтелигентни кучезащитници са против него, защото понякога методите му на обучение са по-сурови, но разбира се без да наранява животното и така трябва-кучето трябва да знае кой е водача на глутницата!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи колко деца имаш?
24
3
 
15
 
! Отговори
без майтап преди 7 години
Любовта към кучетата си има граници. Преди няколко години, ЕС забрани копулирането с домашни животни.

Спонсорирани публикации