Езиковед: Нинова – дружинна, лакърдии от Борисов

Политиците говорели по-добре, но били некултурни в кампанията си
23 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
44

Има израстване в политическото говорене, но политиците продължават да се държат некултурно по време на кампания. Това е мнението на журналиста Кристина Кръстева.

Пред Bulgaria ON AIR тя и езиковедът и преподавател доц. Борислав Георгиев коментираха особеностите на политическата реч и изказът на политиците, които са неизменна част от предизборната кампания,

"Очевидно е, че левицата е много агресивна този път. ГЕРБ се държат улегнало и спокойно, не са нападателни като г-жа Нинова. Ранният Борисов беше таран, влизаше с шум и беше рязък в изказа си. Сега е доста зрял и конструктивен", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите й лидерът на БСП Корнелия Нинова е направила най-големия гаф на кампанията с изказването, че демокрацията ни е отнела много.

"Лакърдиите, които Борисов непрекъснато сипе, имат положителен ефект. 100% Нинова покрива начина на изразяване на дружинните ръководителки. Волно или неволно тя прави някои лапсуси", посочи от своя страна езиковедът и даде пример с изказването на Нинова за демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз обещавам, в съботата започвам голямото наливане, в неделя след първите прогнозни резултати, отивам до централата на тия лицемери и такова велико пикаене ще направя, че ми писна комунист да ми разказва как мисли за мен бедния.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бесепету НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВИЛО- СЛУШАХ ЛИДЕРКАТА ИМ КАК СЕ ПЕНИ, ПЕРЕ ИМИДЖ И ГОВОРИ ЗА НОВА ВИЗИЯ, АМА ЗАД ГЪРБА И НАДНИЧАТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ, КОИТО СА В АГРЕСИВНА БОРБА ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ, ПРЕГЪРНАЛИ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛА И ГОВОРЯТ ЗА ВЕЛИКИ ДЕЛА. МИСЛЯ СИ КАК ЛИ ПРИНЦИПНО ЩЕ НИ СГОТВЯТ- БОРДА ЛИ ЩЕ РИТАТ, ТОВА ОНОВА ЛИ ПАК ЩЕ БУТАТ ЧЕ ПАК ЕДНИ 5 МИЛИАРДА ДА ПЛАЩАМЕ. НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ИМАШЕ РЕЧНИК НА КВАРТАЛНА ТЕТКА ОПЛЮВАЩА СЪСЕДА ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ СЕ ТРЕСЕШЕ ЦЯЛАТА.
35
1
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Никой не ни е докарал до този избор, гласуваме доброволно, а не на сила. Като не ви харесват, гласувайте за друг, както аз ще направя.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Борисов така говори, че всеки път някой трябва да обяснява какво е искал да каже.
33
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
Тоя велик езиковед от НБУ не спира да пише памфлети за Бойко хахах... Няма такава мижитурка. Има и други стати в прослава на Бойко и ***.
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селското момиче яздещо кон се изложи
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не само че не знае никакъв западен език, което е прецедент, но той не знае дори добре и български - трудно чете написан текст и не може да пише без правописни грешки.И този човек беше два мандата примиер.Докато *** Нинова има две висши образование - икономика и право и говори свободно 4 чужди езика - английски, немски, испански и руски.
30
11
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
А бе много е трътлеста и *** тази *** бе! Стига сте я лансирали - тя не става за нищо!.... А за БСП, Ламбо каза: Чака Ви ДЕБЕЛИЯ!
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ''се държат улегнало и спокойно''! Моля??!!! Е, само да чуеш каруцарския език на Б.Б и злобата в изказванията му, ти става ясно какъв му е интелектът и възпитанието му! 'Незлобливи закачки' и 'мъжкаранско поведение на Нинова'! Тая госпожа очеВАДНО е герберастка! Изобщо не е обективна и реална!
28
2
 
12
 
! Отговори
Бодигард преди 7 години
Кристина Кръстева е "поредната" на Бойко, но се задържа доста дълго близко до ложето му и затова му пише хвалби, зер той й дава пари и тя му прави каквото той поиска!
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво работеш другарят Бойко Борисов от 1989 до 2009 година ?Това се пита в задачата и защо този период от живота му така старателно се крие и от медиите включително ?Все пак през 1989 той е бил на 30 години, нали така ?
26
2
 
17
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Интересно Борисов откъде се пръккна такъв антикомунист с партиен билет от БКП в джоба.Ти имаш ли идея как приемаха на времето в Симеоново и кои можеха да учат там ?
25
11
 
5
 
! Отговори
мятащ пари от балкон преди 7 години
В цяла бивша Източна Европа не щат и да чуят за комунисти. В Румъния даже ги застрелваха ! Ама ни тука си ги тачи-и-и-м ! Ние може и да не доживеем до утре , но ще определим вий как да живеете !
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е обикновен ***, чийто речников запас е от около 20 думи - 10 мутренски и 10 банкянски.
23
18
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Другарката Нинова е доказано зла и отмъстителна,така че езиковеда да внимава с изказванията си
22
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Едните и другите лъжат безогледно защото "Нощта на Оскарите за лъжците" /26/ наближава!
21
8
 
22
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Гласуваш за Герб получаваш отново крадливата мафия. Като чета във форума Герб все още има доста овце за сригане и доене...БСП може да не са стока,но на този етап те са единствената партия,която може да махне крадливата мафия от властта,а после ще видим как ще се развият събитията...ако управляват добре в полза на хората,а ако не ще свалим и тях. Много е просто. Ако Герб дойде на власт има вероятност нашите граничари някоя нощ да бъдат предадени на турския съд,защото Тиквата е страхливец.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябваше да каже на някои отне много!
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак телевизионни обработки на електората. Тоя път езиковедски.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приказките на Борисов, приличат на някаква комедия. Където ти пускат смях зад кадър, за да знаеш кога да е смееш. И после те убеждават колко хубав е филмът.

Спонсорирани публикации