Никой от Брюксел не натискал за широка коалиция ГЕРБ - БСП

Управление на Борисов с патриотите обаче би било проблем за ЕНП
27
Никой от Брюксел не натискал за широка коалиция ГЕРБ -  БСП
Снимка: Reuters, архив

Според лидера на ПЕС Сергей Станишев няма няма натиск от Брюксел за коалиция ГЕРБ - БСП.

"Още преди два дни говорих с лидера на БСП и й казах, че такъв натиск няма, поне не от страна на ПЕС", обясни той на пленума на Столетницата.

Още по темата

Бившият лидер на БСП обаче допусна, че за ЕНП ще бъде проблем, както и за социалдемократите в Европа, участието в управляваща коалиция на патриотите.

Той отбеляза, че това се включва в един европейски контекст, в който крайните националисти водят политическа битка във Франция и Германия, и ако ГЕРБ направи коалиция с "Обединените патриоти", това ще постави редица въпроси пред ЕНП.

Мнението на Станишев се оказа различно от това на лидерите на европейската десницата, които според източници на "24 часа", са дали зелена светлина на Бойко Борисов да направи правителство с патриотите по време на конгреса на ЕНП в Малта, в който Бойко Борисов участва веднага след изборната победа в неделя.

При формирането на кабинета "Борисов" 2 европейската десница имаше сериозни резерви към включването на Патриотичния фронт в управлението. Това бе една от причините хората на Красимир Карачанов и Валери Симеонов да не влязат в правителството с министри, а само да подкрепят мнозинството в парламента. Сега обаче нещата били различни.

За Станишев пък коалиция ГЕРБ-БСП не е вариант.

"Не смятам, че БСП трябва да влиза в голяма коалиция. БСП има основание за самочувствие и перспектива да има силно представителство в парламента и трябва днес да направим сериозен анализ на резултатите", каза соцлидерът.

Според него е важно в следващите месеци БСП да покаже инициатива, водеща роля във формирането на европейския дневен ред в България.

Относно възможността за съставяне на правителство, лидерът на ПЕС коментира, че с тази отговорност хората са натоварили най-голямата политическа сила.

"Важно е управлението да бъде проевропейско, мисля, че ГЕРБ имат затруднения в това отношение", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
То и Милошевич сам си умря,та тука нЕкаква коалиция ще ги притесни в Брюксел.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕРЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сминдух еот *** в еворпа нищо не знаят за вътрешните си проблеми та за чужди да им пука а и за проблеми на Балаканите?Наивноста е до определена възраст и толкоз,после следва глупосттаМисли ,смидух.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mishka s mikrofon,dobre povishavam go v susel ili pluh
13
0
 
32
 
! Отговори
pendergras преди 7 години
palen pederuga=star kavaldgiya i *** podatliv mishok
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tooooz puk izgoneniyat i bezrabotniyat purvi v wc to
11
0
 
35
 
! Отговори
ни са знай преди 7 години
Който КРАДЕ,той и ЛЪЖЕ!
10
4
 
35
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
В Европа много добре знаят ,че сред тези хубавци няма нито един демократ ей така за цвят поне,Ако ги оставим, авторитарния режим не ни мърда.По лошото е ,че нямат интелект да го осъзнаят.
9
2
 
33
 
! Отговори
хоп троп преди 7 години
До Анонимен 9Не са 60%,а много повече,около 75%!При избирателна активност около 40-50% турците взимаха години на ред 6%!Сега взеха 12%!При БСП с техните ...28%,които при нормално гласуване посмъртно не могат да ги вземат,работата е същата!Сметката е проста и може лесно да се провери!
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той отбеляза, че това се включва в един европейски контекст, в който крайните националисти водят политическа битка във Франция и Германия, и ако ГЕРБ направи коалиция с "Обединените патриоти", това ще постави редица въпроси пред ЕНП."===Може ли Станишев да каже какви са тези въпроси или пак приказва празни приказки и демагогства?
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според лидера на ПЕС Сергей Станишев няма няма натиск от Брюксел за коалиция ГЕРБ - БСП."Още преди два дни говорих с лидера на БСП и й казах, че такъв натиск няма, поне не от страна на ПЕС", обясни той на пленума на Столетницата.===Забележете, че всъщност натиск няма от страна на ПЕС, но Станишев го изкарва като Брюксел. Стар комунистически номер, истината се изкривява, имената леко се подменят и хоп - имаме казус. Не така, Станишев, знаем ти номерата.
6
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хващам бас, че правителството Бойчо Велики 3.0. няма да издържи и месец на власт.Близо 60% от хората не гласуваха на тези избори и изобщо за каква победа говорят тик вите? За пирова победа???
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"... НО БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДИН, ВЕЛИК ТИТАНИЧЕН, ЛЮБИМ,БОЙКО БОРИСОВ СЛАВЕН ПРЕМИЕР!"--- Абе, пусни за малко маркуча на "любимия премиер", бе! Дай и на другите като теб да го лапнат и те мекия. :)
4
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се хване със ГРОБ на предсрочните избори моя глас няма да го види. Hали се биеха, че са много стабилни гробаджиите, купчина гладни калинки наредИли се на хранилката зад харизмата на един човек който има нулеви качества за визия на държавата. Чудят се два двигателя къде да ремонтира ама много финансово стабилни и дърпат заеми. E к'во таз финасова стабилност от Орешарски ли я наследиха, я у лево.
3
1
 
36
 
! Отговори
Румен до 4 преди 7 години
Шегаджия!
2
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има от всичко по много. Прекрасна природа, славна история и мъдър народ. Има цели три градски десници, две цесеката, две турски партии и безчет руски.НО БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДИН, ВЕЛИК ТИТАНИЧЕН, ЛЮБИМ,БОЙКО БОРИСОВ СЛАВЕН ПРЕМИЕР!
1
0
 
39
 
! Отговори
уф... преди 7 години
и този да каже... нещо излишно..

Спонсорирани публикации