Рецептата Dnes: Печена риба в хартия с подправки

Един лесен трик за печене на риба
1 май 2017 09:32, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Печена риба в хартия с подправки
Снимка: Анатолий Попов

 Продукти:

2 цели пъстърви, почистени или друга ваша любима риба
1 голяма глава лук
зехтин
сол
хартия за печене
сухи подправки:
бял пипер
копър
магданоз
босилек
естрагон
дафинов лист
карамфил
маточина
риган
розмарин
мащерка
 
Приготвяне:
 
Рибата се измива добре и овкусява със сол и зехтин отътре и отвън. Поставя се в хартия за печене. Сухите подправки се смесват и се поръсват от двете страни на рибата. Върху нея наредете нарязания на кръгчета лук. Завийте рибата като бонбон и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор или със свежа салата. 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно бих минал без карамфил и розмарин. Мазнината - краве масло!
4
0
 
0
 
! Отговори
deaf преди 1 година
До ;r.udkd

айде сега,всеки имащ поне малко кулинарни способности,знае че в случая са достатъчни най-много двадесет (20) минути за сготвянето на рибата.

Най-вкусна е рибата на скара. Но после пада доста неприятно миене на скарата. Това е,което отказва много хора...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ;r.udkd

Много правилно си го написал(а).
След като рибата е завита в хартията като бонбон, как човек да види дали вече се е изпекла?!
2
0
 
7
 
! Отговори
;r.udkd преди 1 година
готовност?? час два или пет минути, като не можеш не подвеждай наивните незнаещи
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам риба, но имам хартия и малко подправки, сол, ще видя дали ми е останало малко олио и ще опитам.