"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

За расизма и двойния аршин на британците
Обновена: 17 окт 2019 09:36 | 15 окт 2019 20:30, Красимир Ангелов
313
"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

В понеделник вечер българският национален отбор по футбол написа най-срамната си страница на стадион "Васил Левски". Момчетата на Красимир Балъков бяха отнесени с 6:0 в своя дом от Англия, при това напълно заслужено и без да покажат необходимите футболни аргументи. Чисто футболното обаче остана на заден план заради расисткия скандал, който се разигра по трибуните и който така или иначе от английска страна си бяха поръчали още преди седмица.

Още по темата
Че случилото се е недопустимо не подлежи на никакъв коментар! Живеем във век, в който всякакви предразсъдъци и реч на омразата вече са не просто клише, а нещо недопустимо за развитите общества. Затова и ще си понесем кротко и ясно санкциите от УЕФА за снощното поведение на групичка фенове. Защото расизмът няма място на стадиона! Но и няма как да не отбележим, че не по-малко недопустими са и двойните стандарти, с които англичаните от една седмица се представят като рицари на честта и справедливостта, а нас – като диви балкански неандерталци.

Защото диваците в понеделник бяха английските фенове – обсадиха "Витошка", пийнаха бира, викаха цял ден (нещо което е доста спорно дали щеше да бъде позволено на български фенове, защото по тази улица има стотици туристи, далеч не само британски), даже се сбиха помежду си, а за капак на всичко освиркаха българския химн. Това ли ви е образцовото поведение, господа от Острова? Това ли е примерът на Великобритания?

Или може би трябва специално да ви благодарим, че не пренесохте пиянските си хулигански изпълнения в София от Прага, където вилняхте преди 3 дни?

За сметка на това няколко хиляди българи тихо и кротко отидоха до стадиона, много от тях взеха децата си, за да видят звездите на Висшата лига. Да, точно заради тях този стадион имаше повече от обичайните в последно време 1 000 – 2000 души. Хиляди българи, които вашата звезда Рахим Стърлинг после нарече "идиоти" заради малка групичка от хора. А уж е футболна звезда за пример на малки и големи. А щом от частен случай правим извод за общото, трябва ли ние да наричаме английските фенове "пияни безмозъчни хулигани", на които забележете - точно расизмът е много добър приятел?

Защото да припомняме ли, че само преди месец се появи видеоклип, на който фен на Англия крещи на "Уембли" на българските футболисти "fucking gypsies". Това расистко ли е, или щом е от английска уста не е? Или може би клипчето с феновете на Челси, които преди 3 години не позволиха на цветнокож мъж да се качи в метрото, при това с песен "We're racist, we're racist and that's the way we like it".

Може би сте решили вече проблема с расизма в Англия, господа? Не, едва ли. Или може би култовата песен на феновете на Тотнъм преди години, насочена срещу чернокожия нападател Емануел Адебайор е весело ученическо стихче – как баща му мие слонове, а майка му е...


И разбира се, да стигнем и до пресата, където резултата е написан доста "културно" така: "Лъвове" - "Животни" 6:0. Кой от българските национали по-точно е животно, господа рицари? 

Или може би другият резултат: "Расисти – Лъвове" 0:6. Освен да попитаме на какво основание британците поставят цял отбор или цяла страна под един знаменател? Надали и на тях им е много ясно, но е ясно, че и тяхното интелектуално ниво не е много по-високо от това на част от феновете снощи, които скандираха срещу английските национали.

Това ли ви е образецът, културни английски господа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
7
 
0
 
! Отговори
Пешкира преди 4 години
Аре стига го раздухвахте тоя инцидент щото ако се разрастне ще шамарят на всеки ъгъл българите в кралството....
230
0
 
2
 
! Отговори
Антрополог преди 4 години
Една от агитките на столичен клуб се казва Анималс , логично.
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 224 българия е на 8000 10000 години а съществува от 632 1400 години
228
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тази статия е толкова добра! Може ли да се преведе на английски и да се пусне в интернет пространството?
227
1
 
35
 
! Отговори
джо преди 4 години
Ние сме си виновни, защото полицията вместо да седи и гледа, трябваше да арестува и глоби яко всеки англичанин дръзнал да се прояви или да направи някой цирк.Ако трябваше да се мобилизират три хиляди полицаи. Така хем ще им държи влажно , хем няма да им търпим номерата. Тия само от този начин на държане разбират, що не си правиха номерата в Русия по време на световното.
226
1
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Матриал за Боко,да помисли ако има с какво!Две седмициу преди мача Б.Михайлов информира УЕФА за целенасочената информационна антибългарска истерия в английските медии срещу България в която са включени играчи от английският отбор!Режисура,видна от всякъде,само Боко и правителството нехае!Извода е,че управляващите са съучастници с действия и бездействия в ОРГАНИЗИРАНЕТО НА АНТИБЪЛГАРСКА ПРОВОКАЦИЯ!
225
4
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Англичаните като бивши робовладелци измиват вината си за жестокостите, които са вършили с комплекси за расизъм в случая с България. Немците пък имат комплекси за вина за ВСВ и за да ги избият поканиха куцо и сакато от цял свят в Германия.
224
5
 
10
 
! Отговори
кап. Ибаси Спамъра преди 4 години
Българският народ и държава си заслужи отношението с активното си бездействие. Тепърва ще ми начкат англичани, американци и каквито се сетите там демократи и либерали.
223
1
 
7
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
не сме имали по слаби футболисти от 687г.
222
3
 
8
 
! Отговори
ANIMALS преди 4 години
Истина е... Лъвовете са свирепи хищници или диви животни които убиват без капка жалост кавото им попадне.......А ....ANIMALS ...Както са написали английските господа са също животни но не са уточнени какви може и най обикновени тревопасни ....които също си мисля доколкото разбирам са животни..... Написано е без да се мисли ...това което могат ангичаните явно най добре ....В случаят според тази статия може и да сме жертва..Не трябва ЧОВЕК да се принизява на глупави и дребнави писания...
221
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние пък не можем ли да им заведем едно дело в Страсбург за лошо отношение към животните ? - защото сме жестоко обидени.А иначе е доказано че животните са по умни от англичаните !
220
3
 
12
 
! Отговори
пенко преди 4 години
КОГА И КЪДЕ НА РОБОВЛАДЕЛСКАТА АНГЛИЯ НАЦИОНАЛИТЕ СА ИМАЛИ КРАЕН ФУТБОЛЕН УСПЕХ - В ПОСЛЕДНИТЕ 40 ГОДИНИ !?!?!? НА "УМРЕЛО КУЧЕ" НОЖ ВАДЯТ С ОТБОР БЛЕК-БЛЕК -УАЙТ !!!!! НЯМАТ ВОЛЕЙБОЛ -НЯМАТ БАСКЕТБОЛ ...НЯМА ГИ И В ТЕНИСА И В ... !!! ЧЕРНА АТЛЕТИКА И БЯЛО КОЛОЕЗДЕНЕ -ЕДНСТВЕННО АНГЛИЙСКО ...ЧЕРЕН БОКС С БЕЛИ НАРКОМАНИ !?!?!?ДА ПЪРВИ СА ПРЕМАХНАЛИ РОБСТВОТО СЪС ЗАКОН !!! НО ДА СТЕ "ЧУЛИ " ЗА РОБОВЛАДЕЛСКА ГЕРМАНИЯ !!!!!?????
219
2
 
34
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Най-якият коментар е на Животно 226 а именно>...Страно само преди 150 200 години тези същите са си "брали" хора в Африка ,връзвали са ги на синджири карали са ги в Америка с кораби под Английски флаг .А там какво? Всички знаем.Става въпрос не за един или двама а за милиони хора.Та незнам аз за българин който да си има роб в къщата не съм чувал,за всичките1339 години....Благодаря ти 226 !!!!
218
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужихме си ги и шестте гола...
217
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да си животно ако не задържиш някакви расисти на място и да приложиш закона а вместо това си търсиш безмислени оправдания
216
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЛЪВОВЕТЕ не са ли в класацията на животните ? - този който е написал това заглавие в английският вестник е пълен и тотален И . Д . И . О . Т !!!
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най странното, че още след първото полувреме, превъртах каналите и по cnn коментираха точно това в студиото и госта в студиото беше афро-американец??? Как ви се струва това?
214
25
 
6
 
! Отговори
-10 преди 4 години
Тук виждам как българският българЩар-христиЕнин всячески се опитва да си оправдае отвратителното семе, като се сравнява с други отвратителни такива.
213
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-отвратителната нация в света - това са тези *** англичаните ! Никой не може да ги понася , и им пожелавам нова ИРА в комплект с Ислямска държава !
212
4
 
47
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Преди три години в Ковънтри станах свидетел на следното: точно в 12 на обяд от един корпус на университета, който е на центъра до една разкошна готическа църква излязоха двадесетина млади момчета, постелиха си килимчетата и с навирени гъуъзове започнаха да бият главите в земята. Аз онемях. За тях е вече късно. За нас ми се ще да вярвам, че не е. И съм горд, че съм тъмен балкански субект.

Спонсорирани публикации