Как да се грижим за визията си по време на пандемия?

Забравете за маникюра
26 мар 2020 21:37, Дарена Найденова
2
Как да се грижим за визията си по време на пандемия?
IStockphoto

Имаше времена, в които не се притеснявахме толкова много от това какво пипаме и до кого седим в автобуса. Имахме възможност свободно да се разхождаме навън, да седим по пейките в парка и да си говорим с непознати. Е, това време отмина и в момента ежедневието ни се върти около коронавируса.

Научихме се как да мием ръцете си, как да използваме предпазни маски и как да почистваме повърхностите вкъщи. Заживяхме в свят, който много прилича на филмов сценарий и не знаем още колко дълго ще продължи тази ситуация. В момента трябва да седим повече време вкъщи и да се грижим за здравето си.
 
И докато някои от нас могат да работят от дивана си, други нямат тази възможност. Затова за тях животът продължава, но с няколко малки промени. Ежедневната грижа за визията все още изисква същите стъпки като преди, но този път трябва да помислим за хигиената, която спазваме преди да докоснем лицето си.
 
Дерматологът д-р Мона Гохара дава няколко съвета за хората, които все още използват грим преди да излязат от вкъщи.
 
1. Измиване на ръцете
 
Най-очевидното, но и най-важното нещо е да измиете добре ръцете си преди да докоснете лицето. Това обаче може да предизвика изсушаване на кожата и затова д-р Гохара препоръчва да използвате хидратиращ сапун и да се миете в продължение на 20 секунди.
 
След като приключите е добре да нанесете крем, който да оставите да попие преди да докоснете лицето си. По този начин няма да омазните кожата и визията ви ще остане безупречна.
 
2. Използвайте отделни кърпи
 
"Очите, устата и носът ви са податливи на вируси, а ръцете предават микробите", казва д-р Гохара. Тя съветва да използвате различни кърпи от останалите хора, с които живеете, за да се предпазите от предаване на вируси. Според дерматолога, микробите се предават за минути от повърхност на човек.
 
Ако имате съмнения, че някой от вашите близки или съквартиранти е заразен с COVID-19, добре е да изпирате кърпите с висококачествен прах за пране и на минимум 30 градуса. Ако вече живеете с носител на коронавирус, то има няколко стъпки, които трябва да предприемете за запазване на лична хигиена.

Още съвети за ежедевната визия по време на пандемия четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Pen преди 4 години
Мисля ,че статията е от голяма важност! А първият коментар е доста важен! Моля да се спазва като анти-кризисна мярка!! :)
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма хартиена торба - рисувате си лице от Роблокс, изрязвате дупки за очите и нахлузвате на главата - решавате всякакви проблеми - грозно лице, криви зъби и нос, мръснишки поглед.

Спонсорирани публикации