Рецептата Dnes: Пиле лютика с чесън

Много вкусно ястие
6 апр 2020 12:52, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Пиле лютика с чесън
Снимка: iStock

 Продукти:

1 цяло пиле или 1,200 кг пилешко месо
1 кг печени червени чушки
1-2 печени люти чушлета – по желание
7-8 стрити скилидки чесън
2-3 големи глави лук
400 г домати от консерва
300-400 мл вода или бульон, ако е необходимо
1-2 дафинови листа
сол, черен пипер на вкус
листата на 1 връзка магданоз
олио
 
Приготвяне:
 
Месото се нарязва на малки хапки или порции. В дълбока тенджера с малко загрята мазнина запържете до златисто пилешкото, което предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Когато е готово може да го отделите в чиния. В същата мазнина сложете нарязания лук. Когато поомекне му добавете нарязаните чушки (без семките и обелени), чесъна, нарязания на ситно магданоз, обелените и нарязани домати. Добавете и месото. Може да долеете вода или месен домашен или зеленчуков бульон. Овкусете с още малко сол, пипер, слага се и дафиновият лист. Ястието може да се доготви на среден огън за около 40-50 минути или да се запече във фурната.
 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
северозапад преди 3 месеца
На лютика с пиле не се слага дафинов лист
черен пипер и лук стига му много магданоз с чесън .Рецептата е за нещо като тас кебап.
3
5
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 месеца
Храна за клошове
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
правиш половин доза
1
3
 
2
 
! Отговори
язък за пилето преди 3 месеца
Туй 1,200 кг пиле утре няма да се яде.
Ще се хвърля.