Витамин Е - кои са най-големите му ползи за кожата?

Помага при свръхчувствителност
26 юли 2020 16:15, Дарена Найденова
1
Витамин Е - кои са най-големите му ползи за кожата?
Pixabay

От многото съставки за грижа за кожата, витамин E определено е една от най-често срещаните. Намира се естествено в нашите тела и в някои храни. Ако се вгледате внимателно в продуктите си, най-вероятно ще намерите витамин E в повечето от тях. Говорим за серуми, овлажнители и кремове за очи. Може би дори сте опитвали и съставката във вид на добавка.

 
Но какво всъщност е витамин Е и какво може да направи за кожата ни? Екип от експерти говорят пред Allure и разкриват това кой може да използва съставката, как да я използва и по какъв начин да я включи в рутината си за грижа за кожата.

Какво е витамин Е?
 
Да, това е витамин, но техническият термин всъщност се отнася до група съединения. „Витамин Е е името на семейство на мастноразтворими антиоксиданти“, обяснява козметикът Никита Уилсън. Тя добавя, че има около осем различни типа или форми на съставката, като токоферилацетатът и токоферолът се срещат най-често в продуктите за грижа за кожата.
 
С други думи, въпреки че технически има осем химически форми на витамин E, когато видите да се съдържа в продукта ви за грижа за кожата, то това почти винаги е токоферол. Това е единствената вариация, за която е признато, че отговаря на човешките изисквания.
 
Още за полезното действие на витамин Е върху кожата четете в Tialoto.bg 

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации