Празнични прически - как да оформите косата за Коледа и Нова година?

Ето няколко идеи, които да пробвате у дома
24 дек 2020 22:45, Иванка Гъркова
8
Празнични прически - как да оформите косата за Коледа и Нова година?
IStockphoto

Спомняте ли си кога за последно се гримирахте и излязохте за работа с перфектна прическа? Някои от вас със сигурност няма да могат да посочат точна дата, защото от месеци работят вкъщи и често стоят с чорлава коса и пижама по цял ден. Но това не означава, че не бива да отделят внимание на външния си вид. А и все пак наближават празници, на които ако не в някой ресторант, то поне всеки ще се нагласи за събиране у дома.

Небрежни е думата, с която може да определим прическите за 2020 г. Дори и преди пандемията, прекалено стилизираните коси не се харесваха, за разлика от лекото начупване и къдрици или нестандартните кокчета, които се различават доста от обикновения (вече демоде). С мерките за социална дистанция, всеки започна да се грижи сам за прическата си и благодарение на видеата на безброй влогъри от целия свят, да опитва нови идеи.
 
С наближаването на Коледа ви предлагаме няколко видеа с небрежни прически, които лесно може да си направите у дома – на вас, детето, някоя приятелка или близка.
 
1. Обемна конска опашка
 
Сигурно почти всеки ден си връзвате косата на опашка, но тази е по-различна. Тя стои много добре при жени с по-чуплива или къдрава коса, но и такива с права могат да си я направят, като придадат допълнително обем.
 
Известна влогърка показва във видеото как си прави тази по-обемна опашка. Тя първо леко е начупила косата си, след което прибира назад с фиби малка част от нея. После прави една малка опашка, като оставя по малко коса от двете страни.
 
Накрая момичето преплита много интересно двата кичура от ляво и от дясно, като се получава една небрежна и нестандартна конска опашка.

Още видео идеи за празнични прически ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 5

Ще се къпе с шапка за баня върху косите. Дълга коса се мие веднъж седмично.
Ако пък реши да си мие по-често косата, два пъти ще се прави празнична прическа.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама как така прическа за Коледа и Нова година? Няма ли да се изкъпе фризираното поне веднъж помежду им? Примерно в неделя.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
..... обяснявам си сегашната разпасаност на част от учениците по отношение на външния им вид като закъсняла реакция на техните родители - казват си "Нас ни тормозеха в училище с казармена дисциплина, нека сега децата да се чувстват свободни поне докато са тийнейджъри".
3
3
 
3
 
! Отговори
До 1 - продълж. преди 3 седмици
.... какво толкова лошо има в "опашките" и защо някои си позволяват дори на него да казват с укор, че внучките му си носят косите "на конска опашка".
От по-възрастни хора знам, че през 60-те и 70-те години никой не е укорявал момичетата за "конски опашки", но в много гимназии било забранено косите да се връзват така преди да се сплетат на плитка. Изисквало се плитките да започват от ушите. Народът е казал, че прекаленият светец и Богу не е драг. Затова си обяснявам сегашната разпасаност.........
2
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 3 седмици
Доколкото знам, през 50-те години на 20-и век прическата "конска опашка" е била модерна на Запад, а у нас се е считала за упадъчно буржоазно влияние. Случвало се е т.нар. "граждански отряди" или "отрядници" да спират по улиците момичета с коси, вързани на опашка и да им ги отрязват.
После малко поохлабили мерките, след т.нар. Априлски пленум и дори се стигнало дотам, че на някаква конференция Тодор Павлов (един от най-видните тогавашни комунисти) задал риторично въпроса какво толкова лошо има
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази ошашка се казва конска опашка и е от на баба ми времето.. но е много ефектна.
Само, че за целта трябва гъста и дълга коса. Майка ми има снимки от преди време като млада е носила така косата си. Тогавва са тупирали бретона си и с лак са го фиксирали. Ретро е това с опашката.. но е шик. Супер предложене!