Пет признака, че котката ви обича

Драскотини, пакости и понякога вълна от емоции
Обновена: 28 дек 2020 12:55 | 28 дек 2020 12:46, Камелия Цветанова
37
Пет признака, че котката ви обича
Снимка: БГНЕС

С появата на котка в живота на човека настъпват и доста промени в къщата: има драскотини, пакости и понякога вълна от емоции! Но заедно с тези неща идват и любовта и приятелството. Котката задължително избира за себе си един единствен собственик, когото ще следва винаги и навсякъде, пише БГНЕС. Тя може да покаже своето уважение и специално отношение по различни начини. Човек не винаги успява да разпознае тези особени знаци, така че нека се научим как да го правим.

Почитание

Ако вашата котка открито проявява уважение към вашите навици, повярвайте, тя е по-привързан към вас, отколкото към останалата част от семейството. Седи и чака собственикът да се събуди, и едва след това мяука в стил „Искам да ям!“ Котката вече е успяла да се увери, че сънливият собственик се е събудил. Ако котката ви не ви безпокои докато четете – това също е знак – знае, че това ви дразни, затова чака търпеливо.

Единомислие

Котката може да се тревожи за любимия си собственик. Знаейки например, че в момента закъснявате, косматият домашен любимец може да се опита да ви помогне. Навиците правят чудеса! Забелязвайки вашата утринна обърканост котката може да ви напомни за ключовете, като ги изхвърли от масата с лапа точно когато вече обувате обувките си. Вие сте около къщата в търсене на документи и тя рови в правилната кутия, в която сте ги оставили вечерта. Чувството за единомислие трябва да се разглежда като специална услуга.

Диалог

Желанието за споделяне на опит трябва да се разглежда като изключителна любов. Прибирате се и ето посреща ви котката, която мяука, сякаш говори за изминалия ден. Понякога тича до купата с молба да я нахраните, но все пак ви придружава от стая в стая, сякаш разказвайки очарователна история. Трогателна и сладка, котката определено се нуждае от отговор! Задавайте въпроси, отговаряйте на мяуканията й, забавлявайте се заедно!

Доверие

Ако котката изпълнява активно всички ваши искания и команди, помислете, че вие сте единственото и уникално същество за нея до края на дните й. Гостите идват, а собственикът с толкова строг тон казва на котката „Отиди в друга стая“, и тя се обръща и си отива. Ако това ви се е случвало и вече сте подредили масата, но трябва да се преместите в друга стая и заповядате: „Пухчо, не скачай на масата, аз ще дойда да проверя!” Ако Пухчо го направи и се преструва, че не забелязва лакомствата, оставени за миг на трапезата – със сигурност ви цени и обича!

Защита

Котките могат да се изнервят, когато седят в обятията на любим човек. Той е толкова добър и удобен, но някой „външен гост” се опитва да го гали – котката ще отговори. Тя може да се „събуди” от факта, че някой е повишил глас на любимия й двукрак – и тогава ще стане и ще отиде да го „вразуми” – ще го драсне крадешком или ще атакува фронтално. Това е така, защото котките могат да предпазват и с поглед – имат интуиция за злата умисъл на „госта” – така котката разваля кармата на нарушителя на аурата на любимия си човек.


37
Още по темата: котка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мърррр, мърррр.
28
1
 
0
 
! Отговори
Котарана преди 9 месеца
Мяууу, много те обичам, мяуу.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво да обича котката ми?
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато влезе чужд човек в двора, котката ми бяга и от менза да не би да я подаря на чуждияЗа котката двора и къщата където са свикнали да живеят, са свещенни
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички коментари без значение от любители на котка или куче са много забавни и сладки.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обича другия път...
23
2
 
2
 
! Отговори
Дедо Понто преди 9 месеца
До АнонименКато например: СТАНИ! СЕДНИ ! ПАДНИ! ......
22
2
 
28
 
! Отговори
Стига бе преди 9 месеца
При мен от 9 години живеят котарак и котка, почти денонощно съм с тях, защото работя вкъщи открай време, не заради пандемията. Затова пожелавам на автора или авторката на тези безсмислици да си намери някакво по-полезно занимание, например да троши камъни.
21
8
 
8
 
! Отговори
Гладен Китае от Ухан преди 9 месеца
на фурна в соев сос по Пекински, са най-вкусни!! обаче, не могат да бият вкусотия като прилеп, пресен от пещерата!
20
2
 
0
 
! Отговори
Бекончо преди 9 месеца
Аман от хамстерари
19
13
 
27
 
! Отговори
Ванката преди 9 месеца
Котките имат гордост, себеуважение, достойноство, ... и мнение, и чувство за хумор. Никога няма да направят нещо, което не им допада, нито пък ще стоят при човек, когото не харесват или от когото се страхуват. Когато котката се привърже към човека, това е от обич и доверие, а не дресура.
18
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аман от коткари
17
19
 
23
 
! Отговори
Така е преди 9 месеца
Хората обичат кучето защото то се подчинява безпрекословно дори и когато стопанинът му е несправедлив и жесток. Котката разсъждава по-естествено, добра с добрите, а злите и недобронамерените отбягва.
16
3
 
16
 
! Отговори
Alf преди 9 месеца
и аз много ги обичам котките. Има не и хърбавите
15
3
 
31
 
! Отговори
Доказано е преди 9 месеца
Котката въздейства благотворно на хипертониците.
14
7
 
43
 
! Отговори
Роза преди 9 месеца
Аз харесвам котките,защото са грациозни и независими животни .Някои от тях са доста умни и имат вроден инстинкт да разбират кой е добър и кой лош.Имат силно развит нагон за самосъхранение и затова са оцелели вече толкова столетия.В един вестник четох статия, в която авторът твърдеше,че котките били същества от други измерения.Разбира се,това е в сферата на фантазията.Лично на мен присъствието на котка ми действа добре и релаксиращо.Но ,разбира се,не всички хора имат добро отношение към тях.
13
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кучето ака безразборно, търка си дупето навсякъде, лиги текат нон стоп. Котката не драска ако я научиш да драска само на играчката си, което е лесно. За миризмата не съм съгласен, защото кучетата вонят 100000000 пъти повече от котките
12
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хм, на котака само урината му мирише, а кучето...какво да кажем? Като влезеш в къща с куче вони ужасно, колкото и да се чисти и ароматизира, защото самото животно си има такава миризма, на мокра козина мирише.Гадно е. Докато при котките не е така. Ако стопаните поддържат котешката тоалетна, изобщо не можеш да разбереш, че в дома има котка. Нито кожата, нито козината на котките мирише. Те са изключително чисти.
11
4
 
38
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 9 месеца
Абе каквото и да приказвате , котките са си полезни животни оставиш им отворена мазата и я мишка, а съсел ще бастисат. Кучето и то се опитва, но му е трудно да се навира зад шкафовете и под миндера.
10
2
 
45
 
! Отговори
от опит преди 9 месеца
Котките са егоисти, но пък действат много успокоително .

Спонсорирани публикации